„Alergăraș în Făgăraș”, puntea dintre făgărășeni și sănătatea activă

Alergători din Făgăraș, dar și din toată țara sunt așteptați la Făgăraș în data de 26 iunie, la prima ediție a evenimentului „Alergăraș în Făgăraș“. Detalii despre evenimentul care va îmbina alergarea cu prietenia, puteți afla din comunicatul de mai jos, transmis de Asociația Copiii Universului Magic.

„Pe 26 iunie, în Piața Republicii, făgărășenii strâng prietenia cu alergarea, iar alergătorii români descoperă magia Țării Făgărașului.

„Alergăraș în Făgăraș“ e felul în care făgărășenii, de la copii de 6 ani până la seniori, arată că adidașii sunt mai ieftini decât medicamentele iar antrenamentele sunt mai plăcute decât tratamentele.

DSC_8668Evenimentul „Alergăraș în Făgăraș“ este gândit ca o punte complexă.
Alergăraș e puntea dintre făgărășeni și un stil de viață sănătos. Misiunea nr. 1  asumată de Alergăraș e să invităm comunitatea să conștientizeze că mișcarea este cea mai sănătoasă investiție iar alergarea e cea mai la îndemână formă de mișcare. Alergăraș e la îndemâna oricui, cu 9 curse de la 300 m la 40 km.
Pentru toate cursele, participanții se înscriu exclusiv pe website-ul evenimentului: https://alergaras.ro/ma-inscriu/, neacceptându-se înscrieri la fața locului.

Alergăraș e și puntea dintre generații: misiunea asumată prin cele 3 curse gratuite este să invitam spre mișcare copiii și vârstnicii, inclusiv împreună, în cursa pe echipe.

Alergăraș e și puntea dintre alergătorii din toată România și frumusețile din jurul Făgărașului. Suntem o echipă de exploratori ai splendorilor naturii și ne bucură să le împărtășim pe acestea practicanților de sport din toată România.
Alergăraș e și puntea dintre disciplinele de alergare: aducem în același eveniment alergători de trail și alergători de asfalt.

 

Ca să fie nu doar construită ci și utilizată de cât mai mulți, ”puntea” Alergăraș e important să fie atractivă, spectaculoasă. Pentru asta alegem trasee ce pun în valoare centrul istoric al Făgărașului, Cetatea Făgăraș care este printre puținele din Europa atât de bine conservate, trasee pe care alergi prin lunca Oltului și pe dealuri, trasee care pun accent pe peisaje superbe, prea puțin cunoscute chiar și de localnici. Trasee care ies de pe rutele accesibile pe roți și te duc pe unde alergătorii au exclusivitate la spectacolul vizual.

Iar ca să alergi în cele mai bune condiții și ca să se ducă vorba despre Făgăraș asociat cu lucruri de calitate, oferim participanților posibilitatea de a opta la înscriere pentru unul dintre cele mai faine tricouri oferite de evenimentele de alergare din România, un tricou tehnic, respirabil, ultraconfortabil, cu un design de excepție, ce poate fi achiziționat de pe www.alergaras.ro si separat.. 

H5Puntea Alergăraș are ca piloni 9 curse de alergare:

3 curse gratuite

Bucuria Alergării – 1 km pentru copii 9-12 și adulți peste 55 ani

Cursa Generațiilor – 1 km pentru echipe de 2-4 membri, cu minim 1 membru sub 14 ani și minim 1 membru major

Voinicel – 3oo m pentru copii 6-9 ani

3 crosuri urbane

Crosul Făgărașului – 10 km

Crosul Cetății – 5 km

Crosul Dedienne – 3 km

2 curse de trail running

Belvedere XL – 40 km – omologată de către International Trail Running Association – 2 puncte ITRA

Belvedere – 20 km – omologată de către International Trail Running Association – 1 punct ITRA

 

cursa de ștafetă

Ștafetă – 3 x 2 km pentru echipe de câte 3 membri (cu ambele sexe reprezentate în fiecare echipă), care aleargă succesiv câte 2 km.

Alergăraș în Făgăraș așteaptă, pentru prima ediție, 200 – 400 de participanți, public compus din două mari categorii:
– alergători din toată România, pe care-i invităm la cursele de maraton, semimaraton și cros ce au un grad de spectaculozitate vizuală rar întâlnit în țară;
– făgărășeni ce aleargă și, mai ales, care nu au făcut încă un obicei din asta, pentru care pregătim și în afara evenimentului programe care să-i strângă într-o comunitate care să le faciliteze dezvoltarea obiceiurilor sănătoase, care să le faciliteze practicarea sporturilor.

20200927_164537Evenimentele sportive organizate de către Asociația Copiii Universului Magic A C U M sunt orientate către facilitarea sportului de masă, practicat de toate categoriile sociale și de vârstă, la toate nivelele de performanță.

Prin acestea aducem în Țara Făgărașului sportivi din toată țara, cu un grad de notorietate crescut,  care au potențialul de a inspira comunitatea pentru un prezent și viitor sănătos.
Organizarea unor evenimente de acest tip, dublate de dezvoltarea unor întâlniri ale comunității amatorilor de sport din Făgăraș vor aduce continuitate în practicarea sportului și un „punct de întâlnire” pentru membrii comunității, care să rămână motivați de obiective personale, precum creșterea rezultatelor în timp și de la o ediție la alta.

Împreună cu partenerii Municipiul Făgăraș, International Trail Running Association, Olympus România, Lactalis România, Sacred Dacie, Laguna Albastră, Body Factory, Cuptorul Lagunei, FitHub, Time-It, N-avem Sânge!, Antrenat în România, Mogâldea Kinetoterapie oferim pe 26 iunie o experiență completă și un pachet de înscriere consistent, menite să bucure orice amator de mișcare.
https://alergaras.ro/pachet-inscriere/

Pe restul făgărășenilor îi invităm să aplaude participanții la curse. Traseele sunt disponibile pe www.alergaras.ro în meniul CURSE.

Toate noutățile legate de Alergăraș în Făgăraș apar prompt pe pagina de Facebook www.facebook.com/alergaras“.

foto: ACUM

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.