Liber la drumeții în Făgăraș! Cum îți pregătești rucsacul pentru aventuri scurte și fără griji
Relaxarea restricțiilor impuse de pandemie vine într-un moment cum nu se poate mai potrivit. De-acum, sezonul expedițiilor în natură poate să înceapă cu adevărat, iar vara în Făgăraș e mult prea frumoasă pentru a fi petrecută în case.
Dacă vrei să programezi excursii de o zi sau două, de care să te bucuri alături de prieteni, Cetatea Făgărașului e un punct excelent de pornire. De aici, se deschid multiple trasee spre dealurile care oferă o belvedere superbă asupra orașului și a satelor din împrejurimi. Mai mult, din orice punct ai privi, crestele stâncoase ale Munților Făgăraș completează peisajul demn de admirația tuturor pasionaților de călătorii de pe Instagram.
Traseele au diferite grade de dificultate și au câte ceva de descoperit și învățat pentru oricine le parcurge la pas. Totuși, chiar și atunci când ai un plan bine stabilit, pot apărea lucruri neprevăzute. De la accidentări, la schimbări bruște ale vremii sau obstacole în drum, care te forțează să-ți prelungești excursia.
Ce să incluzi în rucsac pentru a evita surprizele neplăcute
Pentru orice eventualitate, chiar și pentru turele de o zi, ai nevoie de un rucsac compact, dar suficient de încăpător, precum cele de la Vans. Cu cât mai compartimentat, cu atât mai bine. În plus, ca să-ți faci viața cât mai ușoară, fiecare lucru din bagaj ar trebui să fie cu adevărat util, de mici dimensiuni și, eventual, multifuncțional. Din fericire, astfel de produse pot fi găsite pe vGeneration, la doar un click distanță.
Pe lângă acte și bani, următoarele obiecte îți vor fi de mare folos:
- Un telefon încărcat și o baterie externă, eventual cu încărcare solară, pentru mobil
- O lanternă frontală care să-ți lumineze drumul dimineața devreme și după înserat. Chiar dacă îți propui ca excursia să fie de o singură zi, nu știi niciodată când vei avea nevoie să-ți găsești drumul într-o peșteră sau să trimiți semnale luminoase.
- O folie de supraviețuire cântărește mai puțin decât o tabletă de ciocolată, dar îți poate salva viața, dacă temperaturile se schimbă brusc și ai nevoie să înnoptezi sub cerul liber. E bine s-o ai la tine tot timpul, dar mai ales în drumeții.
- Brichetă, chibrituri sau amnar, în caz că ai nevoie să faci un foc de tabără în loc permis și să te încălzești pe timpul nopții.
- Un briceag multi-tool, cu diferite tipuri de unelte de camping, de la cuțit sau fierăstrău la clește sau unghieră.
- O mică trusă de prim-ajutor, unde să ai cel puțin bandaje, plasturi și o soluție dezinfectantă.
- Un spray repelent, pentru a te proteja de țânțari și alte insecte capabile să-ți facă plimbarea un coșmar.
- O cremă cu factor înalt de protecție solară e genul de lucru ușor de trecut cu vederea, căruia îi simți cu adevărat lipsa abia atunci când nu îl ai la îndemână. Șervețelele umede și hârtia igienică se încadrează în aceeași categorie.
- O pelerină de ploaie, haine cu protecție termică, bocanci impermeabili și șosete de schimb. Vremea se poate strica într-o fracțiune de secundă, chiar și vara, mai ales într-o zonă de munte.
- Un sac de dormit și, eventual, un cort foarte ușor, care se desface și se montează singur, în 2 secunde. Chiar dacă nu plănuiești să rămâi peste noapte în mijlocul naturii, dacă știi că te așteaptă un traseu dificil, e mai bine să fii precaut.
- Gustări ușor de transportat, dar bogate în calorii, și un bidon de apă.
După ce ți-ai pregătit bagajul necesar, ai grijă să te documentezi și să-ți pui la punct itinerariul. Apoi, mai ales dacă pleci singur la drum, asigură-te că spui cuiva ce traseu vei urma, pentru maximă siguranță. Iar dacă toate detaliile au fost deja stabilite, nu-ți mai rămâne decât să pornești la drum și să te bucuri de frumusețea Țării Făgărașului.
__________
( articol de la partener)
Sursă foto: Shutterstock.com