Diana Gribincea Popa a câștigat în instanță procesul împotriva Consiliului Local

La mai bine de trei ani de la scandalul evaluării managerului Casei de Cultură din Făgăraș, instanța a dat sentința: Diana Gribincea Popa a câștigat în parte procesul intentat împotriva Consiliului Local. Aleșii locali trebuie să-i plătească daune morale în valoare de 15.000 lei plus cheltuielile de judecată.

Reamintim că în anul 2017, procedura de desfășurare a concursului de proiecte de management pentru Casa de Cultură a fost contestată chiar de președintele comisiei de evaluare, Florin Alexandru, și mai apoi, consilierii locali, au votat împotriva reluării procedurii. În consecință, Diana Gribincea Popa a fost nevoită să intre în șomaj fiind însărcinată în săptămâna 33 de sarcină.

Avocatul Dianei Gribincea Popa – Ana Maria Măstăcăneanu din cadrul S.C.A Iordăchescu& Asociații – a depus o plângere prealabilă la Consiliul Local. Abia în luna decembrie s-a anulat procedura de concurs anterioară și s-a votat o altă comisie de evaluare.
În luna februarie 2018 s-a reluat evaluarea, iar din 2 martie 2018 Diana Gribincea – Popa și-a recâștigat postul de conducere la instituția de cultură, cu nota 9,95, în condițiile în care potrivit legii avea un drept de preemțiune raportat la evaluarea activității din mandatul anterior.
După mai bine de trei ani, instanța de judecată i-a dat dreptate Dianei în acest proces.

received_940735450071921Am simțit nevoia să mă adresez justiției pentru a semnala existența unor abuzuri în derularea procedurilor de ocupare a unor posturi de conducere în instituțiile de cultură și pentru a trage un semnal de alarmă pentru ca acestea să nu se mai repete. Suma provenită din daunele morale se întoarce în comunitate sub forma unor donații. Hotărârea judecătorească este hotărâre judecătorească. Justiția socială are nevoie de schimbarea de mentalități.”, ne-a declarat Diana Gribincea Popa.
Sentința nu este motivată la acest moment și poate fi contestată atât de Consiliul Local Făgăraș cât și de Diana Gribincea – Popa.

 

 

Vezi mai jos știrile din arhivă cu acest subiect:

 

Diana Gribincea Popa, managerul Casei de Cultură, dată la o parte?

Făgărășenii protestează astăzi pentru Casa de Cultură

Diana Gribincea Popa: „Mulțumesc Făgăraș și Țara Făgărașului pentru susținere!“

Diana Gribincea Popa, din nou la conducerea Casei de Cultură, după ce a obținut media 9,95

One thought on “Diana Gribincea Popa a câștigat în instanță procesul împotriva Consiliului Local

  • Alexandru
    mai 13, 2021 la 5:35 am
    Legătură permanentă

    Am crezut că doamna Popa,se ocupă de proiectele care să aducă ,,frumusețe,, in oraș,din păcate EA se luptă cu consiliul local pentru funcții de conducere bine plătite!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *