Maria Racu este noua directoare a Colegiului Naţional „Radu Negru“

 

Este oficial! Noul director al Colegiului Naţional „Radu Negru“ este Maria Racu. Doctor în filologie, Maria Racu a predat până acum la Liceul Teoretic I.C. Drăguşanu din Victoria. Spune despre ea că este un profesor activ, implicat în multe proiecte şi îşi doreşte să continue tradiţia colegiului făgărăşean de a se afla în frunta listei în ceea ce priveşte învăţământul la nivel judeţean, dar şi national.

Maria Racu este noul director al Colegiului Naţional „Radu Negru“ în urma concursului desfăşurat la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean.  Are 34 de ani, este necăsătorită şi este profesor de Limba şi Literatura Română, doctor în filologie din 2014 şi are gradul I. A predat la Liceul Teoretic I.C. Drăguşanu din Victoria. Spune că e un profesor activ, implicat şi îi place să lege şcoala de ceea ce înseamnă cultura noastră tradiţională românească.

„Păşesc în noua funcţie cu foarte multă deschidere, încredere în profesionalismul cadrelor didactice de la Colegiul Naţional „Radu Negru“, cu dorinţa de a valoriza potenţialul elevilor de la Colegiul Naţional „Radu Negru“ pentru că au într-adevăr un potential deosebit, sunt copii foarte, foarte buni şi atunci prevăd un viitor de împlinire, de potenţare a acestor aspecte pozitive şi de ridicare a numelui colegiului şi la nivel judeţean, dar şi la nivel naţional cum a fost întotdeauna. „Radu  Negru“ a dat olimpici naţionali, oameni de valoare şi atunci şi secolul 21 trebuie să se afilieze tradiţiei acestui colegiu“, ne-a declarat Maria Racu.

Cei care vor conduce alături de directoarea Maria Racu, din funcţia de directori adjuncţi, sunt Elena Micu şi Remus Mogoş.

„Am mare încredere în echipa cu care voi conduce, cu doamna profesoară Micu Elena şi domnul profesor Mogoş Remus, profesori cu experienţă, foarte bine cotaţi atât la nivelul şcolii, cât şi la nivelul comunităţii şi atunci va fi o întrepătrundere între experienţă şi concepţiile cu care vin eu şi să consolidăm relaţii puternice atât la nivelul cadrelor didactice, elevilor, părinţilor cât şi al comunităţii“, a mai spus Maria Racu.

Colegiul Naţional „Radu Negru“ a fost condus în ultimii 4 ani de prof. Ion Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *