Tradiţii păstrate cu sfinţenie în Lisa
Tradiţiile strămoşilor sunt păstrate cu sfinţenie în Lisa. Horiţa, Datul în strai, colindele cetei de feciori, toate acestea au fost prezentate într-un eveniment ce a avut loc aseară la sediul Fundaţiei „Negru Vodă“ din Făgăraş. În cadrul evenimentului ing. Ioan Ciungara a lansat albumul de fotografie „Lisa. Istorie și tradiții. Cetele de feciori“, album ce cuprinde fotografii vechi şi de peste 100 de ani.
În multe din satele Ţări Făgăraşului, tradiţiile şi obiceiurile legate de ceata de feciori sunt încă păstrate cu sfinţenie. Costumele populare, dansul şi obiceiul sunt transmise din generaţie în generaţie. Însă, chiar dacă în mare parte desfăşurarea cetelor de feciori respectă aceleaşi tipare în satele Ţării Făgăraşului, fiecare comunitate are ceva deosebit. Aseară, la Fundaţia Culturală „Negru Vodă“ au fost prezentate obiceiurile din Lisa. Dansul „Horiţa“, „Datul în strai“ sunt doar două elemente specifice Lisei. De asemenea, grupul vocal al femeilor din Lisa, dar şi grupul foştilor cetaşi au susţinut un program artistic. Tot în cadrul evenimentului, ing. Ioan Ciungara a lansat expoziţia de fotografie cu cetele şi portul popular din Lisa, fotografii din anul 1911 şi până în zilele noastre.
În cadrul acestei festivități, Primăria Lisa a acordat titlul de cetățean de onoare al comunei, medicului Nicolae Boulescu care, de 30 de ani, se îngrijește de sănătatea oamenilor din comună. De asemenea, Fundaţia Culturală Negru Vodă a acordat diplome de merit membrilor fundaţiei: Florentin Olteanu, Vasile Joantă, Adrian Neag, Maria Bălan, Ileana Ioniţă, dar şi colaboratorilor: Ioan Ciungara şi Elena Băjenaru.