O echipă tânără, de oameni profesioniști și competenți, pentru orașul Victoria

Alegerile locale se apropie cu pași repezi, iar candidații pentru o funcție în administrațiile locale și județene au început să se prezinte în fața alegătorilor. La Victoria, candidatul USR PLUS la funcția de primar al orașului, Camelia Bertea, are alături o echipă tânără, o echipă de profesioniști, oameni competenți în domeniile de activitate de care Victoria are nevoie. În rândurile ce urmează vă prezentăm echipa URS PLUS de la Victoria.

CRISTIAN IOSIPESCU

Cristian-IosipescuCristian Iosipescu are multe motive pentru care merită să facă parte din Consiliul Local Victoria. Unul dintre ele este acela că se perfecționează mereu. A absolvit Facultatea de Educație fizică și sport la Sibiu, Școala Națională de Antrenori și Facultatea de Management la Brașov.

Cristi Iosipescu este, mai întâi de toate, un om care se pune mereu în slujba oamenilor ajutându-i cu tot ce poate:

„Din anul 2006 sunt angajat al Serviciului Fiscal Victoria, serviciu ce deserveşte locuitorii oraşului şi pe cei din localităţile limitrofe, serviciu în cadrul căruia vreau să cred că am reuşit să servesc cât mai bine interesele contribuabililor.” 

Obiectivele pe care Cristi le are în calitate de consilier sunt legate de dezvoltarea activităților sportive și a sportului de performanță în plan local:

O să mă străduiesc să fac tot ce se poate ca lucrurile să capete un aspect mai bun în oraş, mai ales în privința sportului; în primul rând mi-ar plăcea să ne canalizăm energia și atenţia mai mult spre copii, să îi încurajam şi sprijinim, în al doilea rând, să găsim soluţii pentru mai multe ramuri sportive.

Sunt sigur că se poate ca baza sportivă să fie îmbunătăţită astfel încât să atragă echipe din toată ţara, iar cu o promovare pe măsură, mai multă implicare şi rezolvarea unor mici impedimente am încredere că oraşul ar putea fi plin de sportivi din toate colţurile ţării şi nu numai.”

COSMIN CĂȚĂNAȘ

Cosmin-CățănașCosmin Cățănaș este candidat din partea Alianței USR PLUS la Consiliul Local al orașului Victoria. Fondatorul USR Făgăraș și USR Victoria. Este membru fondator USR Făgăraș și USR Victoria și este inginer chimist cu studii doctorale, iar de 8 ani trăiește în orașul nostru.

În calitate de președinte USR Victoria a pus bazele unei echipe de oameni tineri, capabili să schimbe în bine soarta Victoriei, de care se declară încântat:

„Sunt mândru de echipa de consilieri USR PLUS din care fac parte, o echipă aleasă democratic, cu o medie de vârstă de 37 de ani. Pot să spun că niciodată în Victoria nu s-au unit așa mulți tineri activi, fără interese ascunse, pentru a schimba vechea clasă politică.”

Motivele pentru care își dorește funcția de consilier local sunt ghidate de principii și dorința de implicare în schimbarea modului de a face politică:

”Îmi doresc să candidez la Consiliul Local al Orașului Victoria deoarece cred în asumarea responsabilității și cred că am experiența, motivația și calitățile necesare producerii unei schimbări în bine pentru comunitatea locală.”

Cosmin Cățănaș este adeptul unei strategii de dezvoltare a Victoriei care să țină cont de trecutul, prezentul și viitorul orașului:

În calitate de consilier local, îmi doresc o viziune modernă pentru Victoria. Pentru asta este important să înțelegem cum funcționează orașele asemănătoare din lumea modernă, și apoi, să generăm consultații ample și repetate asupra unui plan general de viziune. Victoria are nevoie de o identitate clară în care să se reflecte atât trecutul și prezentul, dar mai ales viitorul pe care ni-l dorim pentru copiii noștri.”

NICOLAE STOIAN

Nicolae-StoianNicolae Stoian a absolvit Facultatea de Inginerie din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, iar în prezent lucrează în cadrul unei firme de logistică și transport.

Motivul pentru care a ales să candideze la Consiliul Local Victoria este starea precară în care a ajuns orașul la 30 de ani de la Revoluție:

„În ultimii 30 de ani, Victoria a stagnat din cursul ei spre dezvoltare și chiar a  regresat continuu, iar acest aspect se răsfrânge în mod negativ  asupra vieții cetățenilor orașului. Astfel, am decis să nu mai asist pasiv la acest declin al orașului în care trăiesc și în care îmi doresc să rămân  și am hotărât  să candidez la funcția de consilier local al orașului Victoria.”

Candidatul Alianței USR PLUS la funcția de consilier are ca obiectiv principal găsirea de soluții concrete pentru atragerea de investitori și militează pentru o strategie coerentă de dezvoltare a orașului:

Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este lipsa unei viziuni coerente pentru  dezvoltarea urbei, precum și interesul scăzut al oamenilor de afaceri de a derula investiții în zona orașului Victoria.”

Mai presus de orice obiectiv politic, în calitate de consilier, consideră că trebuie să țină cont de problemele oamenilor și să manifeste respect față de cetățeni:

„Vreau să îi asigur pe locuitorii orașului Victoria că voi fi receptiv la toate problemele pe care le vor semnala și îmi asum responsabilitatea de a fi mereu în slujba lor.”

ANCA JURCOVAN

Anca-JurcovanAnca Jurcovan a absolvit Facultatea de Inginerie din Sibiu-secția calculatoare și are profesia de Inginer diplomat în Știința Sistemelor și a Calculatoarelor. În prezent este informatician la Colegiul Tehnic “Alexandru Bărbat” din Victoria.

Are ca obiectiv principal digitalizarea serviciilor oferite de primărie și are argumente puternice pentru care dorește acest lucru:

Pe linie profesională, ca specialist în IT, sunt conștientă că tehnologia a depășit de mult timp pragul unui birou, fiind prezentă în viața noastră socială și personală. Așadar, consider că trebuie să ne adaptăm la realitățile tehnologice, să le găsim utilitatea și să le folosim în mod constructiv. Avem nevoie de soluții de digitalizare pentru interacțiunea cu cetățenii, cu atât mai mult de modernizarea aparatului administrativ local.

În acest sens, vin cu o serie de propuneri care să elimine aspecte birocratice în care sunt implicați cetățenii în raport cu problemele administrative locale, dar și pentru a optimiza  munca angajaților din sistem:

  • plata on-line a taxelor și impozitelor si a amenzilor
  • eliberarea documentelor online
  • posibilitatea depunerii unor cereri online și verificarea stadiului documentelor
  • sistem integrat online pentru toți funcționarii publici“.

 

CLAUDIU STOIA

Claudiu-StoiaClaudiu Stoia este un  model clasic de formare profesională din Victoria. A absolvit Liceul Industrial de Chimie. Din 2017 este vicepreședinte (interimar) la Sindicatul Liber „Dreptate“ – Viromet S.A.

A ales să candideze la funcția de consilier local pentru că iubește acest oraș:

Pentru mine, Victoria e tot ce am mai scump! Ăsta e motivul pentru care am decis să fiu parte din schimbarea de care orașul nostru are nevoie! Acum, Victoria are nevoie de un restart pe care nu își mai permite să îl rateze”.

Pentru obiectivele pe termen lung, Claudiu consideră că e nevoie de o echipă puternică pentru a le duce la îndeplinire:

„Îmi doresc ca, alături de colegii mei, să construiesc o viziune clară de dezvoltare a orașului prin atragerea de noi investitori în zonă, crearea de noi locuri de muncă și reducerea ratei șomajului; redeschiderea spitalului orășenesc, dar și dezvoltarea zonei turistice de care orașul se bucură”.

Pe termen mediu, candidatul USR PLUS are ca obiective chestiuni ce țin de aducerea orașului la un nivel demn de 2020:

„Investirea banilor publici în diverse proiecte de modernizare a instituțiilor de învățământ, gestionarea corectă a fondurilor publice, dar și profesionalizarea administrației publice a orașului sunt o altă parte dintre obiectivele stabilite în mandatul de consilier local.”

Pentru că a lucrat doi ani la Detașamentul 7 Jandarmi Făgăraș, Claudiu Stoia are în vedere ordinea și liniștea publică din Victoria:

„Am în vedere două variante pentru a asigura ordinea și liniștea publică în Victoria. Prima este reînființarea Poliției Locale. A doua reprezintă încheierea unui contract cu Jandarmeria Română.”

OANA MERDARIU

Oana-MerdariuOana Merdariu are 33 de ani, este regizor si producător de filme. A studiat în Anglia,la Academia de Arte Vizuale din Cluj-Napoca și e licențiată în Comunicare Audiovizuala la Universitatea de film din Buenos Aires. Este fondatorul companiei internaționale, 4everFilms Productions , o casa de producții care și-a câștigat un loc în piața mass-media luând printre altele nominalizări drept cel mai bun regizor la Grammy Latin primind 2 statuete.

A fost recunoscută de guvernul Argentinei ca  jurnalistă internațională și promotoare a culturii și turismului Argentinei, dar vrea un loc în Consiliul Local Victoria:

Destinul m-a adus întâmplător în această parte de țară, frumoasă ca un colț de rai, și am rămas aici să-i ajut pe cei din zonă să fructifice potențialul turistic al zonei. Am decis să candidez pentru că din această poziție politică pot ajuta mai concret cultura și turismul din zonă să prospere.”

Fondurile europene țin primele pagini ale ziarelor și provoacă discuții aprinse la tv, dar puține echipe de consilieri se pot mândri că au în componență un consultant în acest domeniu:

Vreau să deschid în Victoria un birou de consultanță pe fonduri europene pentru oricine. Sunt consultant pe acest domeniu și consider că prin experiența mea, prin  seminariile la care am participat și mai ales prin relația de colaborare cu Camera de Comerț Brașov, pot ajuta Victoria sa obțină fonduri europene.”

Domeniile prioritare pentru Oana Merdariu în calitate de consilier local sunt turismul și cultura. Oana este hotărâtă să reanime viața culturală a micuțului nostru oraș:

Am lucrat în cariera mea cu Ministerul Turismului si cu Guvernul Argentinei. Experiența m-a ajutat să identific nevoile zonei. Avem nevoie de dezvoltarea și atragerea de fonduri pentru deschiderea unui centru de informare turistică.

Lucrez intens la dezvoltarea platformei integrale de promovare a turismului din zonă, “Discover Transilvania” prin parteneriat pe domeniul digital, cu o firmă tot din Orașul Victoria, Crystal Eye, care va fi publicată în curând.

Pentru a fi sigură de succes, o să pun accent pe asigurarea animării parteneriatului local între diferitele structuri implicate în dezvoltarea turistică a zonei și incitarea la crearea de noi produse turistice și iniţierea de propuneri pentru dezvoltarea turistică a zonei, la nivel local şi judeţean.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.