Asfaltarea drumului dintre Hurez și Beclean, motiv de dispută electorală

Ședință cu iz de scandal și reproșuri, ieri, la Hurez. Consilierii locali din comuna Beclean s-au întâlnit ieri, la Căminul Cultural în ședință de consiliu  Pe ordinea de zi au fost câteva subiecte care au încins spiritele taberelor politice din Consiliu Local al comunei. Printre cele mai disputate subiecte a fost asfaltarea drumului dintre Hurez și Beclean.  La ședință au participat și  zeci de localnici, pentru a fi la curent cu deciziile luate în plen. Și la ședințele anterioare, proiectul privind demararea procedurilor pentru obținerea de fonduri, în vederea asfaltării drumului dintre Hurez și Beclean a creat dispute mari. Totuși, ieri a reușit să treacă chiar dacă au fost și consilieri care s-au abținut, printre care și fostul primar al comunei, Cosmin Leancu, invocând motivul ilegalității începerii acestei proceduri, pentru că drumul se află în litigiu.

„Acum, cu chiu cu vai avem girul Consilului local, am obținut foarte greu aprobarea Consiliului Local pentru a face proiectul pe acest drum. După ce proiectul a fost făcut, s-au aprobat și indicatorii tehnico-economici și de acum avem verde pentru a găsi sursă de finanțare și a asflata acest drum.”, a mai spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Drumul dintre Hurez și Beclean este în litigiu însă primarul dă asigurări că demararea procedurilor pentru asfaltarea drumului nu este impedicată din acest motiv. Litigiul constă în faptul că Primăria Beclean a refuzat să plătească o factură de 45 000 de lei reprezentând contravaloarea unor lucrări de pietruire a drumului. În urma recepție s-a constatat că lucrarea nu a fost făcută și prin urmare nu este necesară plata acelei sume. În luna noiembrie urmează să fie următorul termen în acest dosar.

Drumul dintre Beclean și Hurez deservește mulți cetățeni de pe raza comunelor din Țara Făgărașului și poate reprezenta o alternativă viabilă atunci când DN1 este aglomerat.

„Este un drum care deservește mulți cetățeni din comuna Beclean. De asemenea face legătura cu partea sudică a Țării Făgărașului, mă refer la comuna Recea, chiar și Hârseni sau Lisa când traficul este blocat pe DN1, acest tronson îl folosesc pentru a descărca, pentru a se fluidiza traficul și de asta e de mare trebuință asfaltarea acestui drum. De asemenea acolo sunt locuințe construite, e o zonă unde se mai construiesc și alte locuințe.”, a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.