Transfăgărășanul, inclus în topul The New York Times al locurilor pe care trebuie să le vizitezi în 2020

sursa foto:sibiu-turism.ro

The New York Times include Transfăgărășanul în topul locurilor pe care trebuie să le vezi în anul 2020. Ziariștii americani îi îndeamnă pe călătorii amatori să viziteze „Alpii Transilvaniei”, pentru a se bucura de pădurile din zonă, dar și pentru a transmite mesajul că ele trebuie salvate.

Publicația americană The New York Times a inclus „Alpii Transilvaniei” într-un top în care apar alte 51 de destinații turistice ce merită vizitate în anul 2020. Lista este întocmită anual, fiind realizată cu ajutorul jurnaliștilor de călătorie, dar și a călătorilor cu experiență.

„Pentru a experimenta o bucată de sălbăticie reală, fără să fie nevoie să mergeți până la capătul lumii, nu căutați mai departe de România. Dintre toate pădurile primare și bătrâne din Europa, 65% se află aici. Aceste păduri care adăpostesc urși, lupi, faună și floră incredibil de variate se găsesc în toată țara, însă trebuie să vedeți Carpații Meridionali, cunoscuți ca Alpii Transilvaniei, pentru a avea parte de o experiență completă”, notează The New York Times.

Parcul Național Domogled-Valea Cernei trebuie vizitat, după cum notează jurnaliștii americani, dar și lanțurile muntoase Făgăraș. Acolo poți face drumeții, poți să mergi în camping și poți înota sub cascade. Americanii spun, de asemenea, că drumurile din România sunt „foarte decente”, menționând că Transfăgărășanul este o destinație în sine, care face posibilă exploatarea tuturor acestor oportunități.

Cu acest prilej, ziariștii americani trag un semnal de alarmă în privința defrișărilor. „Nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a vedea și pentru a celebra aceste păduri. În ciuda eforturilor de conservare, inclusiv din partea prințului Charles al Marii Britanii, care le-a numit o comoară naturală neprețuită pe un continent care și-a distrus cea mai mare parte din natura sălbatică, defrișările continuă, uneori în mod ilegal. Numărul mare de turiști ar putea avea un impact real, fiind transmis mesajul că aceștia copaci valorează mai mult vii decât morți”, se arată în articol.

Pe primul loc în topul propus de „The New York Times” se află Washington, capitala SUA, iar pe ultimul loc Parcul Natural Glaciar din Montana. „Alpii Transilvaniei” se află, în top, pe locul 50.

sursa: oradesibiu.ro

Un comentariu la „Transfăgărășanul, inclus în topul The New York Times al locurilor pe care trebuie să le vizitezi în 2020

  • ianuarie 13, 2020 la 7:00 am
    Permalink

    Poate cei de la “new york times”,il vor asfalta,ca noi nu putem!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.