Cine este eleva care a obținut cea mai mare medie la examenul de Bacalaureat din Țara Făgărașului?

Rezultate excepționale obținute la  examenul de Bacalaureat în acest an de o elevă eminentă, Paula Butum, absolventa a Colegiului Național „Radu Negru”, Făgăraș. Paula a obținut cea mai mare medie din Țara Făgărașului(9.95) și se mândrește cu două note de 10, mai precis la limba si literatura română și fizică. De asemenea, de-a lungul celor patru ani de liceu, aceasta a avut numeroase participări la olimpiade și concursuri, fiind calificată de mai multe ori la etape naționale. Într-un scurt interviu, Paula ne-a prezentat „rețeta” obținerii unor note demne de admirație.

Cum ai reușit performanța de a obține media 10 la limba și literatura română și fizică la Bacalaureat?

„Am muncit mult, mi-am dorit. Cred că toată lumea, care mă cunoaște se aștepta la note mari din partea mea, poate nu la rezultatele acestea, iar sinceră să fiu am o umbră de regret pentru că nu a fost perfect și la matematică, dar știu ca putea fi, deoarece știu cât m-am pregătit și ce cunoștiințe am dobândit în acești patru ani.”

Ce reacție ai avut când ai văzut rezultatele?

„Am fost fericită, bineînțeles. Știam că am făcut bine, dar există și o doză de subiectivitate la corectare și o surpriză când vezi rezultatul.”

Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen?

„Este greu de spus cu exactitate. La matematică pot spune că m-am pregătit încă din clasa a 9-a. Ce-i drept la limba și literatura română și fizică m-am pregătit mai mult anul acesta, pentru că materia nu implica tot ce am învățat în toți cei patru ani.”

 

În liceu ai fost la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?

„Am fost la Naționala de limba și literatura română și la Naționala de limba franceză și cred că m-a ajutat foarte mult acest lucru, deoarece am fost obișnuită cu atmosfera de examen, iar la participările de la Națională am întâlnit tot felul de oameni, elevi, profesori și am realizat că sunt foarte norocoasă pentru că am învățat la Colegiul Național „Radu Negru”. Aici am avut profesori, care ne-au predat cu și din drag pentru elevi. Le mulțumesc și lor și părinților, de asemenea sunt mândră și de colegii mei, mai ales de colegii mei de clasă. Anul acesta, clasa  a 12-a A, a fost la „înălțime”. Am avut multe medii de 10 la toate probele, mai ales la cea la alegere.”

La ce facultate îți dorești să fii admisă? De ce?

„La drept, în Cluj, acesta este planul principal, am luat în considerare și ingineria, însă consider că dreptul mi se potrivește. Acolo am de susținut o probă pentru admitere  de raționament logic, care contează 50%, restul fiind Bac-ul, tocmai de aceea mi-am dorit să am o medie mare, care să mă ajute. Consider că, dacă 4 ani m-am străduit să fac față la profilul de real , mi-am structurat gândirea, care o să mă ajute la admitere și pe mai departe la drept.”

Ce sfat ai pentru cei care vor da anul viitor Bac-ul?

„Nu este așa greu. Noi am avut noroc de subiecte, care nu au fost așa grele. Eu am vorbit și cu cei de clasele a 11-a și a 8-a, le-am spus să aibă încredere în ei. Sunt sigură că dacă vor fii receptivi la tot ceea ce le spun profesorii o să fie foarte bine, deoarece aici în liceu chiar se face școală, pot spune că am avut suportul pentru evoluția la care visam acum 4 ani și este o disponibilitate incredibila, iar dacă elevii sunt atenți nu au de ce să se teamă.”

Despre Paula și rezultatele obținute nu numai la Bacalaureat, ci și pe parcursul celor patru ani de liceu, reprezentanții colegiului au numai cuvinte de laudă și mândrie.

„Paula este într-adevăr un elev excelent, ne mândrim cu ea, iar pe perioada liceului s-a dovedit a fi un elev de excepție, după cum am afirmat și la sfârșitul anului școlar, ea a primit titulatura de „Elev emerit”, datorită calificărilor multiple la Etapa Națională. Ea a avut dublă calificare Națională la Olimpiada de Limba română și la Olimpiada de Limba franceză. De asemenea pe Paula o cunosc și personal, deoarece am lucrat și la clasă cu ea și într-adevăr, încă din clasele gimnaziale a dovedit că are o complexitate în modul de a gândi și a fost elevul care a reușit să îmbine raționamentul cu creativitatea, lucru care s-a clădit și la examenul de Bacalaureat, fiind un elev atent la detalii, un elev echilibrat și care și-a gestionat foarte bine emoțiile. Îi urăm succes, iar cum spunea și ea că a fost aproape de perfecțiune de a obține nota 10. Tot colectivul profesoral este mândru de un astfel de rezultat, într-adevăr a obținut un rezultat care poate fi echivalat și cu perfecțiunea, o felicităm, îi urăm succes în viață și examenele pe care le va susține de acum încolo să fie la fel sau chiar aproape de perfecțiune.”, ne-a declarat Maria Racu, directoarea Colegiului Național „Radu Negru” Făgăraș.

(Natalia Bărgăoanu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *