Vântul suflă cu putere. Au fost emise atenționări cod portocaliu și galben pentru mai multe zone din țară

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de vânt valabilă până în data de 14 noiembrie, ora 10.00.

 „În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 100 km/h.
      În zonele mai joase de relief din județul Caraș-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h.
 Notă: intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.“

De asemenea, în această dimineață, meteorologii au emis mai multe atenționări de vreme severă imediată chiar și de cod portocaliu de vânt pentru județele: Caraș- Severin, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeș, Prahova, Dâmbovița, îndeosebi în zona de munte, la peste 1800 de m.

O altă informare meteorologică de ploi a fost emisă pentru sud-vestul țării, valabilă din această dimineață și până în 14 noiembrie, ora 18.00.

Din dimineața zilei de miercuri, 13 noiembrie și până în seara de joi, 14 noiembrie în Munții Banatului, în vestul Carpaților Meridionali și în zona deluroasă a Olteniei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat peste 40­­ l/mp.“, potrivit ANM. 

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *