Lupta cu focul continuă la Ohaba. Zeci de pompieri, pădurari, dar și voluntari încearcă să stingă flăcările

foto reprezentativa: Opinia Timisoarei

Actualizare 3 – ora 16.00

De azi-dimineață pompierii, dar și numeroase echipe de voluntari se luptă cu flăcările întețite de vântul puternic, în pădurea de la Ohaba. Mai mult, intervenția este îngreunată și de lipsa surselor de apă din zonă, dar și faptul că echipele de acolo sunt nevoite să se deplaseze pe jos, în teren accidentat, până la focarele de incendiu. Dacă inițial incendiul s-a manifestat pe câteva hectare, la această oră, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, mr. Ciprian Sfreja, ne-a informat că focul se manifestă pe o suprafață de 21 de hectare, în pădure. Potrivit acestuia, la fața locului intervin 25 de pompieri, 30 de lucrători ai Ocolului Silvic, dar și voluntari de la Asociația ATV Riders.

Actualizare 2

Un elicopter a fost solicitat la incendiul de litieră de la Ohaba. Potrivit purt. de cuv. al ISU Brașov, intervenția este destul de dificilă din cauza vântului puternic, astfel că pe lângă pompierii, echipele de la SVSU, reprezentanții  ocolului silvic și voluntarii , care se află acolo, va interveni și un elicopter cu dispozitiv bambi bucket de la IGAV, pentru stingerea incendiului.

Potrivit primarului comunei, Victor Bârlez, în urmă cu două săptămâni tot în acea zonă a mai fost un incendiu de litieră. Atunci însă nu au fost probleme cauzate de vântul puternic iar focul a fost stins repede.

 

 

Actualizare1

Potrivit ultimelor informații venite de la ISU Brașov , la Ohaba intervin pentru stingerea incendiului pompieri, dar și lucrători ai Ocolului Silvic. Ulterior s-au alăturat intervenției și voluntari de la Asociațiile ATV Riders și 4×4 Rescue. Până acum a fost afectată o suprafață de aproximativ 12 hectare. Intervenția este dificilă din cauza vântului puternic.

Știre inițială

Pompierii făgărășeni au fost solicitați în această dimineață la un incendiu izbucnit în pădure în zona localității Ohaba. Potrivit purt. de cuv. al ISU Brașov, incendiu se manifestă pe aproximativ 2 hectare de litieră. La fața locului se deplasează pompierii Detașamentului Făgăraș cu două autospeciale de stingere.

Pompierii din cadrul ISU Brașov, dar și voluntari, reprezentanți ai Ocolului Silvic, ai unei asociații au intervenit aseară la un incendiu de pădure în zona localității Vlădeni. După 8 ore de luptă cu focul, acesta a fost stins, însă au ars aproximativ 35 de hectare de litieră.

SURSA FOTO: ISU BRAȘOV

 

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.