Temperaturi de vară în luna noiembrie

După ce zilele trecute, temperaturile au fost extrem de mici pentru această perioadă, peste România vine un val de aer mult prea cald. Temperaturile vor crește în perioada următoare și continuă să se mențină așa cam toată luna noiembrie, scrie adevarul.ro. 

”Săptămâna 4-11 noiembrie va fi caracterizată în general de vreme în încălzire în majoritatea regiunilor, maximele cresc de la o zi la alta, astfel încât pe parcursul întregii săptămâni să avem valori de 15-25 grade Celsius, mai cald în extremitatea sudică a ţării. Ne putem apropia de pragul unei temperaturi maxime ce caracterizează o zi de vară în România. Actualizările următoarelor patru săptămâni caracterizează perioada 4-11 noiembrie ca fiind una deosebit de calda în cea mai mare parte a ţării, luând în considerare abaterile termice pozitive faţă de mediile specifice acestei săptămâni de până la 6 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud şi vest a ţării”, a explicat Elena Mateescu, directorul executiv al ANM.

Conform specialistului, şi următoarele săptămâni se caracterizează tot printr-o vreme caldă şi plăcută, neobişnuită pentru luna noiembrie. În ultima săptămâna din noiembrie şi primele două zile din decembrie temperaturile se vor apropia de un regim normal, iar precipitaţiile revin în peisaj. De la mijlocul săptămânii viitoare vom avea temperaturi de vară, în sud-estul ţării meteorologii prognozând 25 de grade. De altfel, toată luna noiembrie se anunţă temperaturi mai ridicate faţă de normalul perioadei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *