„Făgăraș, foaie de ceapă!” a adunat peste 800 de spectatori în cele două zile de spectacol (foto, video)

Când vine vorba de tradiții, făgărășenii reprezintă un etalon în păstrarea și aprecierea a ceea ce are mai frumos acest popor. Cea de-a V-a ediție a Festivalul Portului Popular „Făgăraş, foaie de ceapă!” a adus, în cele două zile de festival, peste 800 de spectatori, cu toții dornici să se delecteze cu frumoasele cântece populare și să admire cei mai pricepuți dansatori. Sămbătă și duminică,  zeci de artişti au urcat pe scena Casei de Cultură.

„Au fost în jur de 800 de spectatori în ambele zile de spectacol. Cei mai mulți au venit duminica, fapt pentru care  care a trebuit să suplimentăm numărul de scaune. Iubitorii de folcor s-au putut bucura de un spectacol de calitate. Ansamblurile invitate au făcut un adevărat spectacol, dar și artiștii locali, orechestra Casei de Cultură. Cu alte cuvinte, toți cei implicați au făcut posibil un spectacol reușit. Din punctul meu de vedere a fost un succes. Sunt foarte mulțumită iar din feedback-ul oamenilor s-a simțit asta, că și ei s-au bucurat de un spectacol reușit.”, a declarat Diana Gribincea, directorul Casei Municipale de Cultură.

Au putut fi urmăriţi artişti din zonă, ansambluri folclorice din Ţara Făgăraşului, Andreea Haisan şi Ansamblul Folcloric „Lunca Moldovei“, Diana Cârlig şi Ionuţ Bledea, Ansamblul artistic profesionist „Mureşul“ din Târgu Mureş şi solistele Maria Neag, Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea şi Leontina Pop.

Mi-a plăcut foarte mult, în special dansurile. Ansamblul artistic profesionist „Mureşul“  m-a impresionat cel mai mult.”, a spus Maria, una dintre spectatoare.

Artiştii au fost acompaniaţi de orchestra Casei municipale de Cultură Făgăraş, condusă de maestrul dirijor Alexandru Dodos.

„O adevărată demonstrație de cultură românească și cum să nu-ți placă când vezi pe scenă tot ce are mai frumos acest popor de dăruit? Abia aștept următoarea ediție.”, ne-a spus Liviu, un alt spectator care a rămas plăcut impresionat de reprezentațiile artiștilor care au fost ieri pe scenă.

Proiectul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Festivalul Portului Popular „Făgăraş, foaie de ceapă!”, a V-a ediție!

Publicată de Fagarasul Tau pe Duminică, 3 noiembrie 2019

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.