Amenzi pentru făgărășenii cărora „li s-a părut că au văzut ursul“

De trei zile, Făgărașul stă sub semnul avertizărilor care îi atenționează pe cetățeni de prezența ursului pe străzile orașului. Mulți oameni au intrat deja în panică și se gândesc cu groază să iasă seara sau noaptea pe stradă. Numai că în niciunul din cazuri, animalul nu a fost găsit. La ultimul apel făcut  azi-noapte de mai mulți făgărășeni s-au aplicat și două amenzi pentru apelarea numărului 112 în mod nejustificat. 

Pentru a treia oară consecutiv a fost emisă avertizare RO-ALERT, azi-noapte, în jurul orei 21.15, după ce mai mulți locatari din Combinat au semnalat prezența unui urs în blocul 6. Echipele de intervenție au sosit imediat la fața locului și în urma investigațiilor s-a dovedit faptul că niciun apelant al numărului de urgență nu a văzut ursul, ci doar „li s-a părut“. În acest context au fost aplicate două amenzi, în valoare de 500 de lei fiecare.

Aseară au fost multiple apeluri la 112 prin care s-a semnalat prezența ursului, dar cetățenii au sunat pentru că ar fi auzit ceva, dar nu au văzut efectiv ursul. Acesta a fost și motivul pentru care au fost aplicate două amenzi de câte 500 de lei, pentru apelare abuzivă la 112“, ne-a spus Radu Hegheduș, purt. de cuv. al Jandarmeriei Brașov.

Referitor la aceste apeluri, și Primăria Făgăraș a transmis un comunicat presei iar în urma verificărilor făcute de echipajele ajunse la fața locului s-a ajuns la concluzia că singura zonă prin care este posibil să fi trecut un urs este strada Salcâmului.

Făgărășenii au primit, în perioada 25 – 27 octombrie, mesaje RO-ALERT care anunțau prezența urșilor în diferite zone ale orașului.

Din fericire, în urma verificărilor reprezentanților AVPS, Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale, prezența animalelor sălbatice nu s-a confirmat în municipiul Făgăraș. Singura zonă prin care este posibil să fi trecut un urs este strada Salcâmului, unde vineri, 25.10.2019, la sosirea echipajelor, câinii din zonă erau foarte agitați. Cu toate acestea, nimeni nu l-a văzut.

Precizăm că mesajele RO-ALERT au fost transmise de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Țara Barsei” al județului Brașov, în urma unor apeluri la 112 inițiate de făgărășeni. Unii dintre cei care au apelat numărul unic pentru apeluri de urgență au fost amendați pentru sesizări false.“

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.