Exproprieri pentru reabilitarea „drumului Prințului Charles”

Consilierii județeni au votat în ședința de săptămâna trecută un proiect ce vizează acordarea sumelor necesare pentru exproprierea unor terenuri de pe DJ 104L, Viscri – Dacia – Bunești. Aceste exproprieri sunt necesare în contextul modernizării șoselei, care ar urma să fie lărgită pe anumite segmente.  Asta pentru a corespunde standardelor pentru un drum județean.

Valoarea totală a despăgubirilor este de 2.049 de lei, iar cu această sumă se va răscumpăra de la proprietarii care au terenuri în această zonă, o suprafață totală de 1.382 mp. Prețul aferent exproprierilor este modic și variază între 1,1 și 1,5 lei/mp. Pentru aceste terenuri, proprietarii vor primi despăgubiri  între 358 lei și 371 lei.

„Am votat proiectul de hotărâre privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică a imobilelor proprietate privată, situate pe coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes județean “Modernizare și reabilitare drum județean DJ 104 L, Dacia – Viscri – Bunești, km 0+000 – 15+065”. În momentul de față sunt mai multe proiecte pentru modernizarea drumurilor, aflate în diferite faze, derulate de Consiliul Județean Brașov. În zona noastră, vorbim de „drumul de sub munte“, drumul dintre Victoria- Viștișoara, drumul de la Mănăstirea Brâncoveanu- Valea Sâmbetei“, ne-a spus Radu Mitric, consilier județean.

Reamintim că în urmă cu câteva zile au fost predate amplasamentele către constructor pentru două drumuri județene din zona Țara Făgărașului, în vederea reabilitării şi modernizării acestora, respectiv: DJ 102 G Victoria – Viștișoara și DJ 108 B Mănăstirea Brâncoveanu – Valea Sâmbetei.

Aceste proiecte de investiții au fost contractate de Consiliul Județean Brașov, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.