Au început lucrările pentru extinderea canalizării în Făgăraș

Rețeaua de canalizare a orașului va fi extinsa  pe străzile Salcâmului, Negoiu și Hurezului. Lucrările proiectului, finanțat cu fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), au demarat în urmă cu câteva zile. 

Proiectul „Extindere canalizare în Municipiul Făgăraș“ este unul cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Valoarea proiectului este de 3.487.000 lei și se va extinde rețeaua de canalizare pe străzile Salcâmului și Hurezului. Cele două străzi nu au fost racordate până în prezent la rețeaua publică de canalizare, existând riscul infestării apei freatice de suprafață.Pe lângă beneficiul adus locuitorilor străzii Salcâmului, rețeaua de canalizare va fi extinsă până în strada Negoiu. In acest fel, se creează și posibilitatea extinderii investițiilor existente precum și noi investiții în zona franceză, canalizarea fiind una din cele mai importante condiții pentru orice investiție.

Pentru strada Hurezului, rețeaua de canalizare va fi extinsă până în limita administrativă a Municipiului Făgăraș.

Avem un proiect finanțat prin PNDL, de la Ministerul Dezvoltării. S-a finalizat licitația, licitație care a fost făcută pentru proiectare și execuție. Ni s-a predat proiectul, am dat autorizația de construcție și a început lucrarea. Primul tronson unde se lucrează este cel pe Șoseaua Hurezului, unde se lucrează de câteva zile și urmează al doilea tronson pe strada Salcâmului, de la DN1 până  în zona franceză. Sperăm să avem progrese la lucrări anul acesta cât mai mari iar anul viitor să nu ne rămână foarte mult la extinderea canalizării. Asta pentru că după acest proiect mai vine pe fiecare stradă încă cel puțin un proiect de modernizare a infrastructurii. Pe Șoseaua Hurezului sunt încă două proiecte: de modernizare iluminat și de modernizare a coridorului industrial și acolo vorbim de partea carosabilă, trotuare, piste de bicicletă.“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *