Guvernul a alocat 50 milioane euro pentru tablete destinate elevilor

Ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat că s-au alocat bani pentru tabletele destinate elevilor, pentru cursurile online. Alți 30 de milioane de euro au fost alocați pentru programul „after school” și 10 milioane de euro pentru echipamente de protecție medicală.
„În cadrul ședinței de Guvern de astăzi (14 octombrie) a fost aprobat proiectul de ordonanță care reglementează programul educațional „Școală după școală”. Beneficiarii acestui program-pilot vor fi, în special, copiii aflați în risc de părăsire timpurie a școlii: elevii aparținând minorității rrome, cei din mediul rural, elevii cu dizabilități și elevii din comunitățile dezavantajate economic. Astfel, în următorii doi ani școlari, dintr-un buget de 30 de milioane de euro (din care contribuția UE este de 85%) vom acorda tichete în valoare de 200 de lei pentru fiecare elev care optează să participe la activități de tip „școală după școală”. Lista unităților de învățământ din care provin elevii incluși în Programul național pilot ”Școală după școală” urmează să fie aprobată prin hotărâre de guvern.
Tot astăzi, s-a aprobat suplimentarea bugetului pentru echipamente electronice cu 50 de milioane de euro. De asemenea, pentru a veni în sprijinul instituțiilor de învățământ superior de stat, s-a aprobat și un buget de 10 milioane de euro, destinat achiziției de echipamente de protecție medicală și de dispozitive medicale necesare bunei desfășurări a activităților de curs care încă au loc prin participarea fizică a studenților”, a anunțat Anisie.
foto: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.