PNL aniversează 144 de ani de la înființare

În data de 24 mai se împlinesc 144 de ani de la nașterea Partidului Național Liberal. La data de 24 mai 1875, fruntași ai diferitelor formațiuni, cărora li se adaugă și disidentul conservator Manolache Costache Epureanu, făceau legământ să acționeze pentru triumful deplin al principiilor liberale în viața politică românească. Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Ion Ghica, George D. Vernescu, Alexandru G. Golescu, pecetluiau alianța parlamentară printr-o reuniune ținută în casa din stradă Enei, proprietate a maiorului englez Sir Stephen Bartlett Lakeman, stabilit definitiv în România și cunoscut sub numele de Mazar Pașa, prin care puneau bazele Partidului Național Liberal.

Partidul Național Liberal este unul din principalele partide din România și totodată cea mai veche formațiune politică din țară. A fost înființat sub acest nume la 24 mai 1875.

Din cele 87 de guverne ale României, 30 au fost conduse de premieri liberali.

[smartslider3 slider=1]

Astăzi, la Făgăraș a fost prezentă deputatul Mara Mareș, care a vorbit într-o conferință de presă despre ultimele organizări pentru alegeri, dar și despre inițiativele și proiectele de lege din acest legislativ.

De asemenea un alt subiect abordat în cadrul conferinței a fost înființarea parcului Național Făgăraș. Este cunoscut faptul că proprietarii  de păduri, printre care și primarii se opun acestei inițiative private, însă jurnaliștii făgărășeni au dorit să cunoască care este implicarea parlamentarilor făgărășeni referitor la acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.