Arc peste timp, la Colegiul Național „Radu Negru“

Arc peste timp la Colegiul Național „Radu Negru“. Cu emoții în suflet, cu povești de o viață de om, dar și cu multă bucurie, absolvenții Liceului Radu Negru, cei care în urmă cu 50 de ani își luau rămas bun de la instituția făgărășeană, s-au reîntâlnit astăzi. Evenimentul a fost cu atât mai emoționant cu cât la întâlnirea generației 1969 au luat parte și absolvenții promoției 2019. 

120 de absolvenți au încheiat cursurile liceului „Radu Negru“ în anul 1969. Astăzi, după jumătate de secol s-au revăzut în număr destul de mare iar emoțiile au fost pe măsură.

 

O zi pe care din nou o vom scrie în cartea de onoare a școlii noastre, a Colegiului Național „Radu Negru“ Făgăraș. Astăzi se întâlnesc două generații, generația semicentenară, cei care au absolvit în 1969 și generația centenară, Este o zi emoționantă, o zi cu un schimb de energie pozitivă, o zi în care trecutul și prezentul colegiului se întrepătrund. Avem emoții, ne bucurăm pentru inițiativa pe care au avut-o acești deosebiți absolvenți și ne bucurăm că au rezonat cu promoția actuală a colegiului nostru. Le urăm multă sănătate iar absolvenților promoției centenare mult succes la examenul maturității“, ne-a spus Maria Racu, directoarea Colegiului Național „Radu Negru“.

 

În generația nostră am fost 120 de absolvenți. Au venit 81 de colegi, nesperat de mulți și ne bucurăm foarte mult că eforturile noastre de a ne întâlni cu toții au fost încununate de succes. Noi sunt promoția 50 și ne vor aștepta copiii din promoția 100 și vom avea o scurtă întrevedere, un arc peste timp, între două promoții jubiliare. Au venit colegi din toată lumea, au răspuns prezent, este a 16-a întâlnire pe care o facem de 50 de ani și venim cu drag la liceul care ne-a format ca oameni și ca profesioniști“, ne-a spus Ioan Ciungara.

 

Am emoții de aseară, cu toate că am participat la toată organizarea și abia am așteptat să-i revăd pe colegi. Sunt colegi care nu au mai venit demult, dar bucuria de a ne reîntâlni după 50 de ani, ne aduce aminte de ultima zi de școală, cel puțin mie“, ne-a spus Ileana Ioniță.

 

 

 

Suntem la 50 de ani de la absolvirea liceului. Suntem generația 1969, aproape toți au răspuns la apel și avem emoții. Noi am fost o clasă de 41 de fete și un băiat. Revederea e cu foarte mari emoții și nu ne vine să credem că au trecut peste noi 50 de ani, ne-am întâlnit și cu profesorii, cu două profesoare și cu doamna secretar Molnar care este o legendă a Liceului „Radu Negru“, ne-a spus Maria Eșan.

 

 

50 de ani de la terminarea Liceului „Radu Negru“. Acest Radu Negru e o nostalgie în trecut, o bucurie în prezent și un vis în viitor. Ne-am întâlnit astăzi să ne aducem aminte de nostalgii. În prezent locuiesc la Brașov și am venit cu drag la această întâlnire“, ne-a spus Ioan Puia.

 

 

 

Evenimentul a însemnat și cu reîntâlnirea a două profesoare ale promoției 1969: Doina Nicula, profesoara de matematică și Sofia Blendea, profesoară de geografie.

Eu am fost aici la Radu Negru profesoară 30 de ani și acum mă întâlnesc cu multă bucurie cu cei care acum 50 de ani au terminat liceul . Liceul este unul de prestigiu și am satisfacția că de câte ori vin, foștii mei elevi s-au realizat foarte frumos. Mi-e drag să vin și la Făgăraș și mai ales în liceul Radu Negru“, ne-a spus Doina Nicula, profesoară de matematică.

De fiecare dată când pășesc în acest liceu am aceleași emoții pe care le-am avut și când veneam ca profesoară și când vin la diferite întâlniri. Sufletul meu a rămas în mare parte aici, pentru că și au am slujit peste 30 de ani în acest liceu și am avut în general o relație deosebită cu foștii mei elevi și mă bucur de fiecare dată când ne întâlnim pe stradă și  ne recunoaștem  “, ne-a spus Sofia Blendea, profesoară de geografie.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.