Gest de normalitate. Un muncitor de la spații verzi a găsit un telefon și l-a predat Poliției Locale

 Gest de normalitate făcut de un angajat al Primăriei Făgăraș. În timp ce se ocupa de igienizarea spațiului verde, din părculețul din centrul orașului, acesta a găsit un smartphone. Nu l-a păstrat pentru el, ci a mers și l-a predat Poliției Locale, pentru a-l returna proprietarului. Nu este pentru prima oară când Vasilică predă bunurile găsite pe străzile din oraș, polițiștilor. De-a lungul anilor, a înapoiat chiar și portofele cu bani și acte.

Vasilică lucrează de mulți ani la Primărie, la spațiu verde. Din 1996 ne spune el, așa că nu de puține ori a găsit pe domeniul public bunuri ale făgărășenilor. Nu le-a păstrat niciodată pentru el și le-a predat polițiștilor pentru a le găsi proprietarul. Așa s-a întâmplat și ieri, când a dus la Poliția Locală un smartphone, aproape nou, pe care l-a găsit în păculețul din centrul Făgărașului.

Am găsit un telefon și l-am dus la comunitari, ca să-l găsească pe cel care l-a pierdut. Am mai găsit și portofele cu acte și le-am dus la poliție și mai multe lucruri. Nu m-am gândit niciodată să le păstrez. Vreau ca lumea să fie mulțumită că le-am găsit și le-am înapoiat“, ne-a spus Vasilică.

„Aseară, o patrulă a Poliției Locale a luat contact cu un angajat al Primăriei Făgăraș, un anume Vasilică, și acesta a identificat în zona centrală un telefon modern, care probabil a fost pierdut de un copil, pentru că nu are cartelă în el, dar e un telefon nou. Îi rog pe cei care l-au pierdut să se prezinte la Poliția Locală întrucât îl avem la noi. Din discuțiile cu colegii, am înțeles că bărbatul a găsit de-a lungul anilor și mai multe portofele, care aveau inclusiv bani în ele și întotdeauna omul a predat respectivele bunuri, fără să-și însușească niciunul dintre ele. De la acest om, care are și ceva probleme de sănătate, putem învăța cu toții că așa ar trebui să procedăm“, ne-a spus Lucian Petri, directorul Poliției Locale Făgăraș.

„Bărbatul este angajat al Serviciului Horticol. Ne bucurăm că se fac și astfel de gesturi minunate și îndrumăm toți făgărășenii să facă astfel de gesturi, dacă găsesc bunuri, să se prezinte la Poliția Locală, Poliția Națională, să le înapoieze celor care le-au pierdut“, ne-a spus Adina Streza Sansebeș, șef Birou Horticol Mediu.

Proprietarul telefonului este așteptat la Poliția Locală Făgăraș pentru a-l recupera.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *