Liturghie arhierească la Mănăstirea Berivoi

Duminică, Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din comuna Recea, sat Berivoi, județul Brașov. Alături de Preasfinția Sa au slujit un sobor de preoți din care a făcut parte părintele protosinghel Iosif Toma, duhovnicul mănăstirii și părintele Cornel Ursu de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Făgăraș.

Aflat pe meleaguri natale, Preasfinția Sa a fost primit de maica stareță monahia Procopia împreună cu obștea mănăstirii cu multă căldură duhovnicească, fapt ce s-a resimțit pe durata întregii prezențe a părintelui Episcop la mănăstirea din satul Berivoi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ilarion Făgărășanul a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima Duminică a Postului Nașterii Domnului din anul 2018, privind însemnătatea Anului omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

De asemenea a adresat celor prezenți un îndemn de a trece postul în care am intrat cu pace, cu bucurie, cu liniște și cu mulțumire duhovnicească, și să vină cât mai des la Biserică, pentru a căuta să se spovedească, să primească dezlegare și să se împărtășească cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, ca să se poată bucura în ziua Nașterii Mântuitorului împreună cu îngerii care au cântat în jurul ieslei din Betleem „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire”.

În încheiere ierarhul a mulțumit Părintelui Mitropolit Laurențiu pentru binecuvântarea de a sluji în această duminică la Mănăstirea Berivoi, maicii starețe și părintelui duhovnic Iosif pentru bucuria de a fi împreună înaintea sărbătorii Sfântului Andrei, hramul mănăstirii, dar și celor prezenți pentru că au făcut efortul de a veni și se ruga împreună.

Părintele protosinghel Iosif a mulțumit Părintelui Episcop pentru slujirea împreună, pentru prezența în mijlocul obștii, și l-a invitat să vadă stadiul lucrărilor de pictură la paraclisul mănăstirii, efectuate de maica stareță monahia Procopia.

Preasfinția Sa a miruit credincioșii, iar părintele Gheorghe Malene, slujitor la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Făgăraș, a împărțit iconițe credincioșilor, pentru a-și aduce aminte de această frumoasă și binecuvântată zi.

sursa: mitropolia-ardealului.ro, Autor: ierod. Ciprian Păsărică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.