Făgărășeanul Dumitru Nicolae Paraschiva, din nou pe podium

Plutonierul-adjutant Dumitru Nicolae Paraschiva și plutonierul-adjutant (rz) Cătălin Cristian Olteanu au reprezentat Armata României la „British Rowing Virtual Championships”, un concurs de canotaj în sală organizat de British Rowing în parteneriat cu Invictus Games Foundation, potrivit Observatorului Militar. 

parasÎn finala probei de 2000 m, făgărășeanul Dumitru Nicolae Paraschiva a obținut locul 1 cu un timp de 07:12.7 , câștigând astfel medalia de aur.
Cătălin Cristian Olteanu a fost la doar la câteva vâsle în urmă, reușind să obțină un timp de 08:03.7 și să să se claseze al 5-lea în grupă.
Finala probei de 500 m i-a adus pe podium pe ambii competitor români, Olteanu reușind să urce pe poziția a III-a din clasament, Paraschiva adjudecându-și locul 2.
Plutonierul-adjutant Dumitru Nicolae Paraschiva a fost rănit în anul 2009, în Afganistan, în timpul unei misiuni de intervenţie rapidă. Autovehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, ulterior patrula fiind atacată cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. În urma incidentului, militarul a suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă. A rămas cu leziuni permanente la ochiul stâng, nu mai aude deloc cu urechea stângă, iar auzul la urechea dreaptă i-a fost afectat.
Plutonierul-adjutant (rz) Cătălin Cristian Olteanu a început de mai puțin de un an să se antreneze la canotaj în sală, iar aceasta a fost prima competiție la care a participat. Johan Van Etten, militar rănit din Armata Olandei, participant și el la „Invictus Games”, a fost cel care l-a inspirat și l-a ajutat ulterior să-și crească nivelul de pregătire.
Cristian Olteanu a fost rănit în 2011, în Afganistan, în urma deflagrației unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executa cercetarea terestră a unui obiectiv. Un şrapnel i-a perforat capul și obrazul drept, iar ochiul drept și nasul i-au fost sparte. A rămas fără un ochi, are pierderi de memorie și i-au fost implantate proteze de titan pentru a-i reconstrui fața.
În 2021, va reprezenta România la „Invictus Games”.
Felicitări „Invictușilor” noștri și mult succes în continuare! Go Invictus! Hai România!

sursa: Observatorul MilitarLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.