Sute de gulguțe au luminat centrul Lisei, în cadrul Festivalului Luminii, organizat de Cercetașii României

foto: facebook

Cercetașii prezenți la cea de-a IX-a ediție a Campului Național de Lupișori au organizat aseară împreună cu localnicii din comuna Lisa, Festivalul Luminii”, eveniment în premieră într-o localitate rurală.

De peste zece ani, cercetașii oferă comunității prilejul de a regăsi bucuria lucrurilor mărunte și clipe minunate petrecute în aer liber în cadrul “Festivalului Luminii“. Pentru a crea o atmosferă de poveste, cercetaşii apelează la gulguţe – cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări.

 „Dacă până acum acest eveniment avea loc în special în orașele mari ale țării, unde participau de la câteva sute, la câteva mii de persoane, acum l-am organizat la Lisa din dorința de a aduce momente de bucurie și în comunități mai mici.” a spus Ovidiu Chinan, coordonator.

Pe lângă decorațiunile realizate din gulguțe, cercetașii au făcut schimb de cărți cu elevii Școlii Gimnaziale „Octavian Paler” din Lisa și au prezentat  un recital de cântece de tabără acompaniate la chitară. Lor li s-au alăturat ansamblul folcloric „Horița” din Lisa cu un program artistic de dansuri populare.

Foto: facebook- Cristina Dudan

Despre Festivalul Luminii

Festivalul Luminii este marcă înregistrată a Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, iar ideea festivalului a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de Festivalul Luminii.

Din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe filiale de cercetaşi, ajungând la aproximativ 150 de evenimente în toată ţara şi realizându-se până acum peste 400.000 de gulguţe.

Pagina festivalului: http://festivalul-luminii.ro

Despre Campul Național:

Cercetași din toată țara sunt la Lisa în perioada 5 – 11 august în cadrul evenimentului Campul Național de Lupișori adresat copiilor din grupa de vârstă 7-11 ani.

Specificul activităților cercetășești constă în aplicarea metodei Scout de învățare nonformală, bazată pe joc, distracție și multă mișcare. Programul taberei este structurat pe zile, ghidat de voluntari cu experiență vastă în cercetășie, atât la nivel național cât și internațional.

Se urmărește în special învățarea experiențială în natură prin dormit la cort, autogospodărire, drumeții montane, ridicare de construcțiilor din lemn și dezvoltarea capacităților socio-emoționale prin interacțiunea cu cercetași din alte orașe, lucrul în echipe mixte, îndeplinirea sarcinilor primite și respectarea regulilor stabilite de toți membrii grupului.

 „E super în camp, sunt de 3 ani cercetaș, mereu avem alte activități și ne distrăm foarte bine.” Elina, 10 ani

Campul Național de Lupișori a ajuns la cea de-a IX-a ediție prin care se reușește dezvoltarea armonioasă a copiilor (caractere, abilități individuale și spirit civic), pentru a forma tineri fericiți, sănătoși și implicați în societate.

Pagina evenimentului: https://www.fb.com/lupisori.oncr/

Despre organizatori:

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”(ONCR) este singura mişcare cercetăşească din România ce face parte la nivel internațional din Organizaţia Mondială a Mişcării Scout care numără în prezent peste 50.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii. În România, peste 5.000 de membri îşi desfăşoară activitatea în 85 de grupuri.

Misiunea Cercetăşiei în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

sursa: ecomunicate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.