CONDUCEREA UNUI ATV PE DRUMURILE PUBLICE

foto:giurgiuveanul.ro

Vacanța de vară îndeamnă turiștii la petrecerea timpului liber în natură, pe poteci de munte și pe  amatorii de adrenalină… la plimbări cu ATV-urile! ATV-urile necesită atenție sporită, de aceea polițiștii le recomandă începătorilor să ruleze mai mult pe drumurile de agrement sau pe cele montane, pentru a nu stânjeni circulația rutieră!

  • Pentru a conduce pe drumurile publice un ATV a cărui masă proprie nu depășește 400 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice și care este echipat cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depășește 15 kw sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 15 kw, este necesar să dețineți permis de conducere categoria B1.

 

  • ATV-urile sunt supuse înmatriculării sau înregistrării pentru a putea circula pe drumurile publice. Acestea trebuie să aibă asigurare obligatorie de răspundere civilă și inspecție tehnică periodică valabile.

 

  • Minorilor le este interzis să conducă un astfel de autovehicul pe drumurile publice, cu excepția celor care au împlinit vârsta de 16 ani și posedă permis categoria B1.

 

  • Pentru a fi în siguranță, conducătorii acestor autovehicule trebuie să poarte echipament de protecție (cască omologată, îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante).

 

  • Se interzice conducătorilor să transporte pe astfel de autovehicule mai multe persoane decât locurile stabilite prin construcție, precum și obiecte voluminoase.

 

  • Toate căile rutiere sunt considerate drumuri publice cu excepția celor închise circulației publice și care sunt semnalizate la intrare cu inscripții vizibile în acest sens.

 

REȚINEȚI!

Nu vă aventurați pe drumurile sau potecile care nu sunt amenajate corespunzător dacă nu aveți echipamentul de protecție, experiența și îndemânarea necesară.

comunicat IPJ Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.