Peste 3 milioane de lei vor ajunge la Spitalul Municipal pentru dotări și echipamente medicale

Consilierii locali au fost chemați din nou astăzi în ședință de îndată. 11 din cei 19 au fost prezenți iar pe ordinea de zi au fost 7 proiecte de hotărâre. Unul a fost retras din lipsă de cvorum, fapt pentru care aleșii se vor întruni din nou luni, 13 august pentru a vota acest proiect. Din mapa de ședințe de astăzi a făcut parte și un proiect important pentru Spitalul „Dr. Aurel Tulbure“ Făgăraș. Mai exact, consilierii au votat participarea Municipiului Făgăraș în calitate de partener la proiectul „Asigurarea accesului la servicii medicale de urgență“, proiect derulat prin Ministerul Sănătății, prin care va ajunge la unitatea medicală din orașul nostru suma de peste 3 milioane de lei.

Este vorba de servicii medicale, investiții făcute pe ambulator și urgență în perioada 1 ianuarie 2014-10 iulie 2018, pentru investiții finalizate și în curs de finalizare. Practic vom reuși să accesăm bani din lista de investiții de anul acesta, să recuperăm toți banii pe care Consiliul Local, Ministerul Sănătății și Spitalul i-au cheltuit pentru aceste două domenii, în această perioadă. Suma totală este de 3.040.000 lei și vin din fonduri Europene, POR 2014-2020.

În principal ne dorim să investim în laborator pentru  fi acreditați RENAR și a obține contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pe laboratorul de analize medicale, ne dorim dotarea Radiologiei. De asemenea,  ATI-ul, care a intrat pe  program național și vom fi obligați anul viitor să facem dotare, pentru a accesa acest program“, ne-a spus Mariana Câju, președinta Consiliului de Administrație a Spitalului Municipal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.