Pădurea Calbor, sufocată din nou de gunoaie

 

Pădurea Calborului este curăţată de gunoaie – într-o amplă acţiune de ecologizare organizată de Primăria Beclean. Două remorci pline cu saci în care s-au strâns deşeurile aruncate la întâmplare de indivizi certaţi cu civilizaţia – este doar bilanţul acţiunii de ieri. Conducerea Primăriei a scos în teren beneficiarii ajutorului social şi după un tur al pădurii a constatat cu surprindere că perimetrul s-a umplut din nou de deşeuri de toate felurile, cu toate că în urmă cu un an s-au strâns gunoaiele din acelaşi loc.

Periodic facem lucrări de igienizare, mai ales în zona aceasta a pădurii Făget de la Calbor. Cetățenii din comuna Beclean și nu numai, depozitează diverse deșeuri, lucru care nu este deloc în regulă. S-a asigurat pază de către pădurarul de acolo și s-au identificat niște cetățeni care au aruncat deșeuri. S-a apelat la poliție, însă în continuare se depun gunoaie pe pâraiele din preajma pădurii, în pădure și am fost marți cu tractorul primăriei, cu angajați ca să facem curățenie acolo“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

 

Acum câteva luni, pădurarii de la Ocolul Sivic au curăţat pădurea de resturi menajere. Atunci zona era curată – dar gunoaiele sunt iarăşi la loc. Pădurea se află în proprietatea Primăriei, fiind gestionată de Ocolul Silvic, iar cei care încearcă să o protejeze atât de hoţii de lemn cât şi de folosirea acesteia pe post de rampă de gunoi – gestionează aşa cum pot situaţia, având în vedere că cei care deşartă deşeurile în pădure sau chiar la marginea drumului, acţionează în special noaptea.

Pădurea de la Calbor – nu este un caz singular! Peste tot, prin localităţile din zona Făgăraşului găsim bidoane de plastic, pungi, pampers şi alte mizerii. Autorităţile locale sunt de părere că ar trebui să ia legătura cu operatorul de salubritate pentru ca situaţia să nu scape de sub control. În acest sens fiecare sătean trebuie să-şi plătească taxa de gunoi şi să deţină pubele unde să colecteze resturile menajere, pentru a fi ridicate şi transportate în locurile special amenjate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *