Satul Mărgineni, în sărbătoare

E sărbătoare mare în satul Mărgineni. Zeci de localnici de la cei mai mici, la cei mai mari s-au reunit astăzi pentru a petrece așa cum se cuvine la sărbătoarea „Fiii satului Mărgineni“. Organizatorii au pregătit mai multe concursuri, dar și fel de fel de activități distractive pentru toate vârstele și pentru ca toți cei prezenți să se simtă bine.

„Fiii satului Mărgineni“, eveniment aflat la cea de-a doua ediție a debutat cu un concurs de biciclete la care au participat copiii din sat. Și pentru că aveau experiența anului trecut, copiii și-au pregătit din timp bicicletele pentru ca astăzi să reușească să urce pe podium. „Anul trecut am luat locul trei și sper ca acum să fiu prima. Mi-am pregătit bicicleta, am spălat-o încă de ieri. Îmi place foarte mult acest concurs“, ne-a spus Medeea.

După concursul de biciclete, toți participanții s-au mutat pe terenul de fotbal, acolo unde a fost organizată și o petrecere câmpenească. Nu au lipsit concursurile de gătit ceaun unde s-au înscris cinci echipe și concursul de prăjituri de casă unde 15 gospodine se luptă pentru titlul cel mare.

Pe terenul de fotbal, echipele din partea de jos a satului, Joseni și din partea de sus a satului, Suseni, s-au întrecut într-un meci de fotbal.

„Într-adevăr este surprinzător de multă lume, mulți copii, veselie multă, văd entuziasm, lumea pare mulțumită. E ok a doua ediție, sperăm să o avem și pe a treia și pe a zecea și multe alte de acum încolo.

Este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Hârseni și al Asociației Comuna Politică Mărgineni. Asociația Procult a reușit să adune laolaltă oamenii care sunt în Mărgineni și care sunt plecați în afara țării. Începând cu concursul de biciclete, concurs  de ceaun, concurs de prăjituri tradiționale unde sunt surprinzător de mulți participanți, 15. În paralel, avem un meci de fotbal între Suseni și Joseni, totul culminând  cu programul artistic și sperăm ca toată lumea să fie încântată de acest eveniment“, a spus Alexandru Szasz, reprezentat al Asociației Procult Mărgineni.

Pe această cale vreau să-i felicit pe organizatorii din satul Mărgineni care au realizat pentru a doua oară sărbătoarea „Fiii satului Mărgineni“. De data aceasta, a doua ediție este cu mult mai mult succes față de prima bineînțeles pentru cu fiecare ediție văd că cresc și îi felicit. Astăzi, a fost de dimineață un concurs de biciclete cu grupe de copii cu vârste cuprinse între patru ani și 15 ani, au primit premii toți pentru participare, un gest foarte frumos și încurajator pentru copii. În partea a doua s-a organizat concurs de ceaun, concurs pentru cea mai bună gospodină care a realizat prăjituri de casă. Este o inițiativă, un început pentru promovarea produselor tradiționale arătând în acest fel, celor veniți astăzi la acestă sărbătoare că tradiția din satele noastre încă se păstrează. Sper ca acest exemplu să-l ia și celelalte sate: satul Sebeș, satul Copăcel și să fie o competiție între sate, să premiem cea mai bună organizare pentru sărbători de acest gen“, ne-a spus Mihai Oltean, primarul comunei Hârseni.

Sărbătoarea continuă și la această oră, iar atmosfera este întreținută de formația Melodic, de interpreta Mioara Greavu și de Ansamblul Folcloric Junii Hârseniului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *