Viștea de Sus, gazda Festivalului de cântări religioase „Buna Vestire“. Foto

Satul Viștea de Sus a fost gazda Festivalului de cântări religioase „Buna Vestire“.  15 coruri  din județele Brașov, Sibiu și Covasna au poposit ieri în satul de la poalele Munților Făgăraș pentru a-i încânta pe cei prezenți cu repertoriul de pricesne și cântări religioase. Evenimentul a debutat cu o paradă a portului popular pe străzile satului.

Duminică, 25 martie, am organizat a XIII-a ediție a Festivalului de cântări religioase „Buna Vestire“, Viștea de Sus. Festivalul s-a bucurat de o prezență destul de mare de coruri din județele Brașov, Sibiu și Covasna. Festivalul a debutat cu o paradă a portului popular iar de la ora 15 a avut loc deschiderea festivalului. Ne bucurăm că am avut parte de o zi frumoasă și că reușim să ținem această tradiție“, ne-a spus Florin Ioani, primarul comunei Viștea. 

La festivalul de la Viștea de Sus au ajuns și coruri sau grupuri vocale din Țara Făgărașului. Majoritatea au fost însoțite și de primarii sau viceprimarii comunelor respective.

 

Suntem prezenți la Viștea de Sus cu Grupul Vocal din Beclean. Suntem îmbrăcați în straie de sărbătoare, astăzi este Buna Vestire și am răspuns din nou prezent la invitația autorităților din Viștea care organizează acest festival de pricesne. Am pregătit două pricesne și sperăm să iasă bine interpretarea lor. Îi admirăm pe ceilalți participanți care cântă foarte frumos“, a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

 

Festivalul de Cântări Religioase “Buna Vestire” de la Viştea de Sus a fost organizat la iniţiativa Primăriei şi a Parohiei din localitatea de la poalele Munţilor Făgăraş, fiind închinat hramului bisericii din localitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.