Ceremonial de prezentare a noului drapel de luptă

Luni, 5 februarie 2018, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu a avut loc ceremonialul de prezentare a noului drapel de luptă.
Drapelul de luptă a fost schimbat ca urmare a modiicării art.1, aln.1 a Legii nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului.
Conform regulamentelor militare, comandantul Centrului Naţional de Instruire Întrunită “Getica”, colonelul Cătălin TICULESCU a prezentat drapelul personalului unităţii.

În alocuţiunea sa, vorbind despre importanţa drapelului, comandantul Centrului Naţional de Instruire Întrunită “Getica”, l-a citat pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cel care a înmanat primele steaguri militare din istoria moderna a României, la Cotroceni în data de 1 septembrie 1863: “ … steagul e România, acest pământ binecuvântat al patriei, stropit cu sângele străbunilor noştri şi îmbelşugat cu sudorile muncitorului. El este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii voştri. Steagul este simbolul devotamentului, credinţei, ordinii, al disciplinei ce reprezintă oastea. Steagul e totodată trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României!…”
Ceremonialul a continuat cu slujba de sfințire a drapelului de luptă de către preotul militar Ioan POPA și s-a încheiat cu defilarea personalului militar al unităţii.

sursa: Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” / Cincu JNTC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *