Datele înscrise în actele de însoțire a materialului lemnos nu corespundeau cu realitatea

La data de 27 februarie a.c., polițiști din cadrul  Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz, au verificat legalitatea transportului de material lemnos pe DN 13. Astfel, pe DN 13, în localitatea Hoghiz, polițiștii au depistat o autoutilitară, condusă de un bărbat de  32 ani, din județul Brașov, care transporta cantitatea de 1.54 mc material lemnos, esență fag.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că datele înscrise în avizul de însoțire a materialului lemnos, emis de un reprezentant al R.P.L.P. Măieruș, nu corespund cu realitatea, atât în ceea ce privește cantitate cât și esența materialului lemnos.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional,  conform prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3000 lei. Polițiștii au dispus ridicarea, în vederea confiscării, a materialului lemnos, care a fost predat în custodia reprezentanților  O.S. Pădurea Bogății și indisponibilizarea autoutilitarei deoarece s-a stabilit că bărbatul, în ultimele 6 luni, a fost sancționat contravențional  pentru comiterea altor 3 fapte de acest gen. De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *