Lecție de prim-ajutor la Colegiul Național „Radu Negru“
Au învățat manevre de prim-ajutor, în situații de stop cardio-respirator, de leșin sau de obstrucție a căilor respiratorii. Este vorba despre elevii claselor a V-a de la Colegiul Național „Radu Negru“, care au luat parte astăzi la un curs de prim-ajutor, realizat în cadrul proiectului derulat de ONG-ul Comitetul Femeilor pentru apărare și ocrotire.
Cursanții de astăzi au fost elevii claselor a V-a B și a V-a C. Aceștia au beneficiat de un curs intensiv de acordare a primului ajutor, în caz de calamități natural, accidente, situații de urgență, în care este pusă în pericol viața unui individ.

„Astăzi, elevii de la Colegiul Național „Radu Negru“, mai precis clasele a V-a B, respectiv a VI-a C au participat la o acțiune inedită. Cu acest prilej, chiar vreau să le mulțumesc celor de la Spitalul Municipal, în special doamnei dr. Neagu pentru faptul că le-au arătat copiilor cum se acordă primul ajutor“, ne-a spus prof. Bogdan Dragoș.
„Din punctul meu de vedere acest proiect este un proiect care poate să prindă la public, atât la copii, cât și la adulți. Numele proiectului este „Salvând o viață, salvăm o lume întreagă“ și este un lucru foarte bun pentru că dacă noi îi învățăm atât pe ei că sunt mici și până la adulți, să acorde primul ajutor, îi dă șansă victimei să trăiască, îi dă șanse să respire până când ambulanța vine. Cu cât începe mai repede masajul cardiac cu atât e mai bine pentru victimă pentru că în cele trei minute de aur corpul trebuie să
pornească“, ne-a declarat dr. Mihaela Neagu, medic CPU Făgăraș.

„A fost foarte interesant și am învățat multe lucruri“, „Nu știam multe lucruri din ce ne-a prezentat doamna doctor“, ne-au spus elevii.
Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Primăria Făgăraș, Primăria Mândra, Primăria Șoarș, Primăria Voila și Primăria Recea.
Scopul acestui proiect este de a pregăti, pe grupe de vârstă(11-14 ani, 15-19 ani, profesori, persoane civile), persoane care doresc să participe la cursuri intensive de prim ajutor.