Lecție de prim-ajutor la Colegiul Național „Radu Negru“

Au învățat manevre de prim-ajutor, în situații de stop cardio-respirator, de leșin sau de obstrucție a căilor respiratorii. Este vorba despre elevii claselor a V-a de la Colegiul Național „Radu Negru“, care au luat parte astăzi la un curs de prim-ajutor, realizat în cadrul proiectului derulat de ONG-ul Comitetul Femeilor pentru apărare și ocrotire. 

Cursanții de astăzi au fost elevii claselor a V-a B și a V-a C. Aceștia au beneficiat de un curs intensiv de acordare a primului ajutor, în caz de calamități natural, accidente, situații de urgență, în care este pusă în pericol viața unui individ.
Cursul a fost susținut de medicul  Mihaela Neagu, în colaborare cu Rățoiu Alexandru, din cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal – “Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș.
Astăzi, elevii de la Colegiul Național „Radu Negru“, mai precis clasele a V-a B, respectiv a VI-a C au participat la o acțiune inedită. Cu acest prilej, chiar vreau să le mulțumesc celor de la Spitalul Municipal, în special doamnei dr. Neagu pentru  faptul că le-au arătat copiilor cum se acordă primul ajutor“, ne-a spus prof. Bogdan Dragoș.
„Din punctul meu de vedere acest proiect este un proiect care poate să prindă la public, atât la copii, cât și la adulți. Numele proiectului este „Salvând o viață, salvăm o lume întreagă“ și este un lucru foarte bun pentru că dacă noi îi învățăm atât pe ei că sunt mici și până la adulți, să acorde primul ajutor, îi dă șansă victimei să trăiască, îi dă șanse să respire până  când ambulanța vine. Cu cât începe mai repede masajul cardiac cu atât e mai bine pentru victimă pentru că în  cele trei minute de aur corpul trebuie să
pornească“, ne-a declarat dr. Mihaela Neagu, medic CPU Făgăraș.
Elevii au conştientizat rolul pe care îl pot avea în salvarea unei vieţi în diferite cazuri adresând întrebări pertinente personalului medical.
A fost foarte interesant și am învățat multe lucruri“, „Nu știam multe lucruri din ce ne-a prezentat doamna doctor“, ne-au spus elevii.
Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Primăria Făgăraș, Primăria Mândra, Primăria Șoarș, Primăria Voila și Primăria Recea.
Scopul acestui proiect este de a pregăti, pe grupe de vârstă(11-14 ani, 15-19 ani, profesori, persoane civile), persoane care doresc să participe la cursuri intensive de prim ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.