ANM: O săptămână cu multe precipitații. Când revine vremea bună

Meteorologii anunță vreme răcoroasă în următoarele trei săptămâni, care includ Paștele și vacanța de 1 Mai.

Potrivit ANM, urmează o săptămână cu multe precipitații, iar temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale, în următoarele două săptămâni. Valorile termice cresc din săptămâna care urmează Paștelui Ortodox.

Astăzi va ploua pe arii extinse în sud și sud-est, iar cantitățile de apă vor trece de 25 de litri pe metru pătrat. La munte, la altitudini de peste 1700 de metri vor fi precipitații mixte, iar vântul intens va spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor situa între 10 și 16 grade, relatează Digi24.

În zilele următoare, vremea se va încălzi treptat. Marți, ploile vor cuprinde majoritatea zonelor. Local vor fi însoțite de fenomene electrice, iar izolat vor fi și condiții de grindină. Miercuri, va ploua doar în nord-vest, iar joi și în vest, centru, în zonele de deal și de munte. În toate aceste zile, pe creste vor fi precipitații mixte. La mijlocul săptămânii, însă, temperaturile maxime vor ajunge la 22 de grade Celsius.

ANM a actualizat prognoza meteo pentru perioada 19 aprilie – 17 mai care cuprinde și sărbătorile Florii, Sfintele Paști și 1 Mai.

Prognoza meteo pentru 19 – 26 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și la munte, dar mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Prognoza meteo pentru  26 aprilie – 3 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru  3 – 10 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru  10 – 17 mai

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea de Florii, Paște și 1 Mai 2021

Vremea de Florii: parțial însorit, minime de 3-4 grade, maxime de 14-16 grade Celsius (zone joase); la munte: minime între -1 și zero grade, maxime 13-14 grade Celsius.

Vremea de 1 Mai: parțial însorit, minime de 7-9 grade Celsius, maxime de 18-20 grade Celsius (zone joase); la munte: minime de 4-5 grade, maxime 8-11 de Celsius

Vremea de Paște 2021 (2 mai): parțial însorit, minime de 5-7 grade Celsius, maxime de 16-18 grade Celsius (zone joase); la munte, minime de 1-3 grade, maxime de Celsius 7-9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.