O fetiță de 10 luni are nevoie de ajutorul nostru pentru a avea șansă la viață

foto:arhiva

Micuţa Iarina Luchian Cristea trebuie să facă un transplant de ficat. Fetiţa este acum internată la o clinică din Istanbul, pentru programarea intervenţiei ale cărei costuri se ridică la 100.000 de euro.

Iată povestea spusă ca din perspectiva fetiţei: „Mă numesc Iarina Luchian Cristea și am venit pe lume în data de 6 martie 2017. Părinții mei m-au dorit enorm si au fost foarte bucuroși când m-au ținut pentru prima oară în brațe.
Din nefericire, bucuria lor nu a ținut foarte mult pentru că la câteva săptămâni după naștere am fost diagnosticată cu atrezie biliară (lipsa căilor biliare), malformație congenitală a vezicii biliare și a ficatului.
Șansa mea era o operație complicată și costisitoare la un spital din străinătate. Părinții mei au făcut tot posibilul ca eu sa am această șansă, astfel că pe data de 5 mai 2017 am fost operată la Clinica Acibadem Atekent din Istanbul.
Operația a durat 6 ore și a fost, după spusele medicilor, foarte complexă. Pentru mine a fost ca un somn mai lung din care m-am trezit speriată pentru ca nu îi vedeam pe mami si tati. I-am putut revedea abia după trei zile când am ieșit de la terapie intensivă. Am plâns mult în acele zile.
Domnul doctor chirurg Burak Tander a spus ca această operație mi-a salvat viața si mi-a dat șansa să mai cresc până la un eventual transplant hepatic. Eu m-am bucurat că am putut merge în sfârșit acasă. Preț de câteva luni, vizitele la spital s-au rărit, mă simțeam tot mai bine și viața mea părea că intră in normal”.

Din păcate, bucuria a fost scurtă şi întreruptă brutal: „Cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, starea mea s-a înrăutățit brusc. Părinții m-au dus din nou la medic. Moș Crăciun m-a găsit cu un icter pronunțat, cu o branulă la mânuța stângă și cu un diagnostic pe care nu îl înțeleg, dar pare destul de grav: ciroză hepatică, hpertensiune portală, ascită, hepatosplenomegalie. Singura mea ȘANSĂ la viață este un transplant hepatic efectuat de urgență la un spital din străinatate. O comisie de la o clinică din Istanbul a fost dispusă să mă consulte la începutul lui ianuarie 2018 în vederea pregătirii pentru operația care costă aproximativ 100.000 EUR. Mami și tati luptă din răsputeri să îmi ofere această ȘANSĂ, au strâns o parte din suma necesară transplantului însă au nevoie și de ajutorul vostru: al tuturor oamenilor de bine care puteți dona o sumă de bani pentru a salva viața unui copil. Vă mulțumesc!”.
Anul Nou a prins-o pe Iarina în clinica din Istanbul, așteptând rezultatele testelor preliminare, pe baza cărora se va stabili data exactă pentru transplant.
Cei care vor pot dona aici: RO82BACX0000000807121000 – RON, titular: Luchian Cristea Gabriel (deschis la Unicredit Bank sucursala Piața Sfatului, Brașov) şi https://www.paypal.me/LuchianCristea
Până acum, părinţii au făcut rost de un sfert din necesar. Pentru date suplimentare vă invităm să consultaţi pagina https://sansaiarinei.wordpress.com/

sursa.mytex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.