Becleanul, gazda unui Festival Internațional de Folclor

foto: Junii Becleanaului

Becleanul va fi gazda pentru prima dată a unui Festival Internațional de Folclor la care vor lua parte invitați din țară, dar și de peste hotare. 10 ansambluri se vor reuni în satul Beclean în data de 19 ianuarie pentru a-și etala costumele tradiționale, dar și dansurile populare. Invitați sunt ansambluri din Muntenegru, din Brașov, din Bistrița -Năsăud, precum și ansambluri din zona noastră.

„În intervalul 18-22 ianuarie, va avea loc la Beclean „Festivalul Internațional de Folclor“, ediția I. Aici vor participa cu sosirea în data de 18 ianuarie, Ansamblul din Muntenegru, iar în data de 19 vor veni Ansamblurile Corona Brașov, Albăstrița Brașov. Vor veni, de asemena Ansamblul Folcloric Becleanul de pe Someș, cei de la Drăguș, Arpaș, Brădulețul de la Brașov, Junii Brașovului și cei de la Șinca Nouă. Vor fi în total 10 ansambluri folclorice, incluzând gazdele, Junii Becleanului de pe Olt“, a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Intrarea va fi liberă iar festivalul va debuta cu o paradă a costumelor populare.

Îi invităm pe toți cei care doresc să ia parte la acest festival care va începe vineri la ora 16.30 cu o parada a costumelor populare, după care se va intra în Căminul Cultural unde fiecare ansamblu va evolua cu dansuri, cântece populare circa 15-20 de minute“, a mai spus Claudiu Motrescu.

Festivalul este organizat de Ansamblul Junii Becleanului împreună cu Primăria și Consiliul Local Beclean, dar și cu parohiile din comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.