Prezența la vot până la ora 9.00, în Țara Făgărașului

Și făgărășenii sunt așteptați astăzi la vot pentru alegerile europarlamentare și pentru referendum. Peste 70.000 de alegători numără Țara Făgărașului pe listele permanente. Ca de obicei, la primele ore ale dimineții prezența la secțiile de votare este destul de scăzută. În Făgăraș, puține secții au depășit procentul de 3% până la ora 9.00. La Fundația Culturală Negru Vodă este înregistrată prezența cea mai mare, respectiv 3,57% din totalul alegătorilor înscriși pe liste. La popul opus pe află o secție de la Colegiul „Aurel Vijoli“, cu o prezență la vot de 1,11%, până la ora 9.00.

În localitățile Țării Făgărașului, media prezenței la vot este puțin mai mare. Fruntași la vot sunt localnicii din Luța, comuna Beclean, cu un procent de prezență la urne de 15,78 și cei din Paltin, comuna Șinca Nouă, cu o prezență de 12,58%.

[smartslider3 slider=1]

Potrivit brasotv.com, sunt probleme la secțiile de votare din întreaga țară, încă din primele minute ale procesului electoral!

Membrii secțiilor de votare sunt nevoiți să introducă manual în sistem codurile numerice personale. Asta din cauză că, în momentul în care actul de identitate al alegătorului este scanat, este afișat mesajul: ,,Nu are cetățenie română”.

Contactat telefonic, directorul adjunct al A.E.P. – filiala Centru și purtător de cuvânt al Biroului Electoral Județean Brașov, Claudiu Petra, a confirmat informația deținută la redacție.

,,Este o problemă tehnică și se lucrează la remedierea acesteia. În aceste condiții, se introduce manual CNP-ul fiecărei persoane. Procesul de votare nu este afectat”, a explicat pentru sursa citată, Claudiu Petra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.