5,08% prezența la vot în Făgăraș. Localități din Țara Făgărașului, cu prezență mare la vot

Secţiile de votare pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul pe justiţie s-au deschis, duminică, la ora 7.00.

La Făgăraș sunt organizate 23 de secții de votare, aceleași ca și la celelalte scrutine, cu un total de 31.694 alegători,  înscriși pe listele permanente și speciale.

Până la ora 10.00, la Făgăraș s-au prezentat 5,08 % din alegători sub media pe județ de 6,79%. Prezența cea mai mare a fost înregistrată la secția de la Fundația Culturală Negru Vodă(7,34%) . În schimb, prezența cea mai mică până la ora 10.00 se înregistrează tot la una din secțiile de la Colegiul Aurel Vijoli, din Combinat – 2,56%.

În Țara Făgărașului, cei mai conștiincioși alegători sunt cei din localitățile: Boholț-21,60%,Luța- 21,05%, Paltin -17,48%. Un procent scăzut la secțiile de votare se înregistrează în localitățile:  Dacia- 1,96%,Jibert- 2,53%, Lovnic- 2,74%, Ticușu Nou- 3,26%, Veneția de Jos- 3,95%, Veneția de Su- 3,29% și Hârseni- 3,95%.

[smartslider3 slider=1]

La alegerile europarlamentare, candidează 13 partide şi alianţe şi 3 candidaţi independenţi, urmând să fie aleşi 33 de europarlamentari. Cel de-al 33-lea îşi va prelua mandatul după ce Brexitul va produce efecte juridice.    Conform legii, pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum, cetăţenii votează în aceleaşi secţii de votare, în acelaşi interval de timp: 7.00 – 21.00, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea ”VOTAT”, dar pe buletine de vot separate: unul pentru alegerile europarlamentare şi două pentru referendum – câte un buletin pentru fiecare întrebare.    Alegătorii votează la secţiile de votare la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, conform listelor electorale permanente. Cetăţenii care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea de domiciliu pot să îşi exercite dreptul de vot în localitatea în care se află, la orice secţie de votare, urmând a fi înscrişi într-o listă suplimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *