Pădurarii și gunoiul

Pădurea Făget- Calbor a devenit groapă de gunoi. Zeci de remorci cu resturi din construcții sau alte resturi menajere sunt adunate anual de reprezentații Ocolului Silvic „Pădurile Făgărașului“ și de cei ai Primăriei Beclean din această pădure. Așadar, pădurarii pe lângă acțiunile de a supraveghea zona de tăierile ilegale, au o sarcină în plus:  sunt mereu atenți la cei care se scapă de gunoi și îl aruncă în pădure. Sunt însă și persoane care vor răspunde pentru faptele lor de a arunca gunoaiele la voia întâmplării. Aceștia au fost depistați la sfârșitul lunii decembrie după ce au aruncat gunoaie dintr-o proprietate din Făgăraș.

În ultima perioadă, respectiv lunile noiembrie și decembrie, în perimetrul pe care îl gestionez din cadrul Pădurile Făgărașului, proprietar Primăria Beclean, am constat că în incinta pădurii, lângă drumul DJ 104J, persoane necunoscute au deșertat o anumită cantitate de gunoaie din care reiese că resturi din dezmembrările unor autobuze. Am anunțat conducerea unității și organul de control, dar și Primăria Beclean“, a spus Ioan Bruda, pădurar la OC. Pădurile Făgărașului. 

Însă abia au adunat aceste resturi din pădure, că din nou, alte persoane au depozitat gunoaie în această zonă.

„Am continuat să urmăresc prin patrulări, pe raza cantonului, în speranța că îi voi depista pe făptuitori și în perioada de 23/24 decembrie, în toiul nopții s-a mai deșertat o altă cantitate de deșeuri și am constat că sunt deșeuri dintr-o proprietate particulară din Făgăraș. Am găsit documente privind proprietarul locuinței și le-am înaintat poliției“, a spus Ioan Bruda, pădurar la OC. „Pădurile Făgărașului“.

În ultimul caz, vinovatul a fost identificat și sancționat.

„Colegii din cadrul Postului de Poliție Beclean au fost sesizați despre depozitarea unor deșeuri menajere în apropierea Drumului Județean 104J, în pădurea Făget. În urma acestei sesizări, aceștia au verificat și au identificat un bărbat de 26 de ani din Municipiul Făgăraș care ar fi depus acolo resturile iar acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 de lei“, ne-a declarat ag.șef. adj. Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

În cadrul patrulărilor prin pădure, pădurarii au identificat și câteva persoane care au tăiat lemne ilegal din această pădure.

Am continuat patrulările pentru a identifica și pe cei care au aruncat resturile de autobuz. În data de 26/27 decembrie am identificat niște făptuitori au tăiat câțiva arbori. Am anunțat conducerea unității și totodată și organul de poliție din Beclean. Am făcut patrulări doar, doar să găsesc făptuitorii“

„Am fost sesizați pe data de 27 decembrie despre tăierea a cinci  arbori. S-a întocmit dosar penal pentru tăiere fără drept de arbori și se efectuează verificări pentru identificarea autorilor“, a mai spus ag.șef adj. Gabriela Dinu.

Lucrătorii Ocolului Silvic, dar și reprezentanții Primăriei Beclean sunt supărați de atitudinea acestor cetățeni care consideră pădurea și marginea drumului groapă de gunoi. Aceștia spun însă că verificările în această zonă vor fi mărite iar cei care fac astfel de fapte vor fi sancționați conform legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.