Un porc uriaș, vedetă în sat

Un porc uriaș a devenit vedetă în zona Comăna- Hoghiz. Animalul este crescut în gospodăria unei familii din Cuciulata și are nu mai puțin de 400 de kilograme. Gogu căci așa îi spun stăpânii are aproape 2 ani și este primul porc care a ajuns la o asemenea greutate în gospodăria familiei Stoica, familie care se ocupă cu creșterea animalelor pentru consumul propriu, dar și pentru vânzare. Cum de a ajuns la o asemenea greutate, proprietarul ne explică:

Cum ziceau bătrânii: masă, casă, rasă. În primul rând rasa pentru că maică-sa e Marele Alb iar tată-său a fost Landrace. E fătat pe 15 februarie, face doi ani anul viitor; are un an și 10 luni. A mâncat porumb, urluială, tărâțe, sfeclă, ce avem noi în gospodărie“, a spus Dionisie Stoica.

Deși este foarte mare și are lungimea de aproape 2 metri, Gogu nu este foarte gras. Este un animal din rasă de carne.

Nu are grăsime multă, e de carne. Îl apreciez  să aibă în jurul la 400 de kilograme. Ați văzut că l-am măsurat și avea 1,85 m dintre urechi la baza cozii, circumferința 1,78, după picioarele din față și 1,10 înălțime. Nu am mai avut așa mare. Mai am doi în grajd, dar la 200,220 kg“, mai spune proprietarul animalului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.