Câini omorâți pe proprietatea stăpânului, la Săsciori. Poliția caută vinovatul

Update

Potrivit polițiștilor, în urma efectuării necropsiei, nu s-a evidențiat prezența vreunei muniții în cadavrul canin. În continuare se fac cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au fost sesizati de către un bărbat din mun. Făgăraș , jud. Brașov cu privire la faptul că, în extravilanul satului Săsciori, com. Recea, jud. Brașov, se află un câine decedat, posibil împușcat. S-a constituit echipa operativă, formată din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș și Postului de Poliție Recea, însoțiți de un medic veterinar, care s-au deplasat la fața locului în vederea efectuării cercetărilor. În urma examinării cadavrului canin, medicul veterinar a stabilit faptul că acesta prezintă multiple leziuni la nivelul coastelor, toracelui, membrelor și coloanei vertebrale. De asemenea, medicul a constatat faptul că animalul în cauză a suferit hemoragie internă la nivelul toracelui. A fost efectuată necropsia, ocazie cu care nu s-a evidențiat prezența vreunei muniții în cadavrul canin. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc incidentul, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă.“, ne-a declarat subcomisar de poliție Alina Ivan, purt. de cuv. al IPJ Brașov.

Știre inițială

Trei câini au fost împușcați la distanță de câteva zile în satul Săsciori, pe o proprietate privată. Animalele, legate în lanț, au fost găsite fără viață de stăpânul lor. Au fost anunțați oamenii legii, care îl caută acum pe vinovat. 

Proprietarul unei păstrăvării trăiește un șoc după ce și-a găsit câinii de pe proprietatea privată morți. Localnicul din  Săsciori deține la marginea satului o păstrăvărie de mai bine de 10 ani și tot de atunci de pază avea patru câini. Săptămâna trecută când s-a dus la păstrăvărie a găsit două animale moarte. A anunțat poliția, dar și medicul veterinar, care au fost la fața locului. Astăzi, din nou , proprietarul a mai găsit un animal mort.

Câinii erau legați  cu lanțul, pe sârmă, la păstrăvărie. Doi i-am găsit în data de 18 ianuarie, pe la ora 14.00. Erau împușcați în două-trei locuri. Nu știm motivul pentru care cineva a făcut acest lucru. Nu ieșeau de acolo, nu au mușcat pe nimeni, nu înțelegem motivul pentru ca cineva să-i omoare. Al treilea l-am găsit azi, în jurul orei 15.00, împușcat“, ne-a spus Mădălin Motoc.

Un singur câine a scăpat cu viață, însă proprietarul se teme acum să mai lase animalele acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *