Încet, încet, problema titlurilor de proprietate va fi rezolvată la Comăna

 

Se fac pași importanți în comuna Comăna pentru ca oamenii să-și obțină titlurile de proprietate pentru terenurile pe care le dețin. După Ticușu Nou, a venit rândul localității Comăna de Jos pentru lucrări cadastrale și pentru depunerea documentației în vederea obținerii titlurilor de proprietate.

Noi am terminat anul trecut punerea în posesie pe 160 de ha de terenuri agricole și am văzut că lumea a fost foarte mulțumită. Acum, suntem în situația de a aștepta eliberarea titlurilor de proprietate și a extraselor CF pe terenuri la Ticuș. Am început să facem același lucru și la Comăna de Jos pentru că deși au trecut 27 de ani de când e legea privind retrocedarea terenurilor, după atâta amar de timp încă nu am reușit să rezolvăm problema. Atunci din diferite motive, dar în principal din cauza faptului că cei care au fost înainte conducătorii primăriei nu au avut curaj pentru că este o problemă destul de complicată, lumea e foarte subiectivă, toți ar vrea doar unde e bine și uită că fiecare dintre noi am avut terenuri și mai bune și mai rele. Am găsit o formulă prin care am luat toate terenurile pentru care nu erau eliberate titlurile de proprietate, indiferent dacă erau oameni acolo, dacă nu au avut titluri de proprietate, am ras tot și am luat-o de la capăt. Bineînțeles cu acordul oamenilor, după ședințe, adunări generale și am tras la sorți și care cum a avut noroc.  Acum deja, în Comăna de Jos , în două zile am împărțit aproximativ 200 de hectare și mai avem tot în Comăna de Jos, dar în altă zonă, încă vreo 200 de hectare, urmând ca imediat după sărbători, mai avem un  câmp de 200 de hectare și o să terminăm și cu Comăna de Jos. Urează să depunem documentele pentru eliberarea titlurilor“, a spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

Astfel de lucrări mai rămân de făcut la Comăna de Sus. Potrivit primarului aceste lucrări vor fi efectuate în Comăna de Sus în primăvara anului viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *