Sătenii din Calbor vor scăpa de noroiul de pe ulițe

Bucurie mare pentru localnicii din Calbor care vor scăpa de noroiul de pe ulițele satului. Muncitorii și utilajele care lucrează la asfaltarea ulițelor au împânzit Calborul iar oamenii așteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrării. Este vorba despre un proiect prin PNDL 1, finanțat de Ministerul Dezvoltării și care prevede asfaltarea a 2,7 km de stradă.

„Este vorba despre modernizarea străzilor din Calbor, de lucrări de asfaltare a străzilor. În sfârșit după aproape un an și jumătate, s-au mobilizat cei de la Consal și se lucrează la asfaltarea străzilor, lucru care mă bucură foarte tare pentru că de la director general și până la cei care sunt aici în satul Calbor se lucrează astfel încât să fie făcută treaba bine conform proiectului, lucru trainic pentru cetățenii noștri din Calbor“, ne-a declarat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

„Ne bucurăm că se asfaltează. Ar trebui ca fiecare om să-și curățe șanțurile, nu să vină primăria să le sape, să-și facă fiecărui om la poartă. Pe timpuri eram obligați să facem șanțuri până în Galați“, „E un strict necesar și să mergem tot așa. Am auzit că s-a discutat la nivel de comună despre anumite puțuri care au fost efectuate și sperăm că în continuare se pune baza și pe  apa și canalizare și atunci lucrurile se schimbă când ai asemenea condiții“, spun oamenii din Calbor.

O altă lucrare importantă în Calbor este cea de realizarea a aducțiunii de apă, lucrare programată să înceapă în primăvara anului viitor.

 

„La Calbor, prioritatea numărul 1 este finalizarea asfaltării străzilor, după care din aprilie, anul viitor o să dăm ordinul de începere pentru lucrarea de aducțiune apă potabilă. Este o problemă lipsa apei potabile pentru că în  fântânile oamenilor din  Calbor și Boholț nu este apă bună pentru băut și se descurcă cum pot. Apa din fântâni o folosesc pentru uzul casnic iar apa de băut și-o procură din izvoare, o cumpără. Pe 16 aprilie 2018, o să fie eliberat ordinul de începere a lucrărilor pentru apă. Vechea conducere a primăriei a semnat un contract cu firma Consal și ne bucurăm să facem treabă împreună ca pentru oamenii noștri să rămână un lucru bine făcut“, ne-a mai spus primarul comunei Beclean.

Lucrări de modernizare a rețelei de apă se vor face și în satele Hurez, Beclean și Luța. Conductele vechi de ani de zile vor fi înlocuite cu unele noi printr-un proiect cu Apă Canal Sibiu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.