Plt. maj. Dumitru Paraschiva, locul cinci la Jocurile Paralimpice Invictus – Toronto

FOTO: MAPN

O nouă medalie pentru România! Locotenentul Ciprian Iriciuc a obținut bronz la proba de canotaj în sală în cadrul Jocurilor Paralimpice Invictus – Toronto 2017. Locotenentul Ciprian Iriciuc a fost rănit în anul 2015, în Afganistan, iar în urma incidentului a rămas cu o schijă în plămâni. Tot la proba de canotaj în sală, făgărășeanul, plutonierul major Dumitru Paraschiva a terminat pe locul 5, potrivit MAPN.

Făgărășeanul nostru a obținut locul 5 din 56 de competitori la proba de 4 minute și locul 5 din 43 de competitori la proba de 1 minut.

Plt. maj. este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte “Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș.

Luptătorul a fost rănit în anul 2009, în Afganistan pe timpul unei misiuni a subunității de intervenţie rapidă. Aflat într-o patrulă mixtă împreună cu o echipă de geniști americani, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi și cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. Dumitru a suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.