Recomandate

„Târg de științe“, la Colegiul Național „Radu Negru“

 Elevii Colegiului Național „Radu Negru“ au participat astăzi la un eveniment captivant, un „târg de științe“. În cadrul proiectului „Magia Științei“, proiect finanțat prin fondul Științescu, elevii au avut ocazia să realizeze experimente inedite de fizică, chimie, biologie, ecologie, biodiversitate.

 

Proiectul Magia Științei este implementat prin Fondul Științescu, prin Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Anul acesta, proiectul își propune dezvoltarea unui cerc de științe, împărțit pe mai multe cluburi. Este vorba de clubul „Pas spre viitor“, care se bazează pe experimentele obligatorii, pentru elevii de clasele a IX-a și a X-a. Noi am achiziționat materialele pe care ni le-am propus prin buget și am început deja activitățile practice. Ne propunem să facem un fel de mini-bibliotecă virtuală și să înregistrăm aceste filmulețe cu experimentele  ca să le putem folosi și la clasă în cazul în care nu avem posibilitatea să intrăm în laborator. 

De asemenea Clubul „Micii biologi“, unde am achiziționat o trusă de disecție, am achiziționat un microscop binocular, am achiziționat un schelet uman și preparate microscopice. Elevii care participă la acest club, în mare parte, își doresc să realizeze ei aceste preparate microscopice pentru că sunt utile și în timp ele se strică, acele mici lame. 

Clubul„Să gândim verde“ este bazat pe energia fotovoltaică, celule fotovoltaice, pe care le putem folosi pentru a avea energie electrică, căldură, apă caldă. Am început cu mici machete pentru a dezvolta elevilor ideea că această energie verde este foarte utilă și ne ajută să păstrăm resursele planetei noastre, care sunt pe cale să dispară.

Clubul „Studiul biotopului“, unde se vor face determinări de PH-uri, sol, diverși parametrii și să comparăm oarecum cât de poluat este mediul în care trăim noi, cei din comunitatea Făgărașului. Să sperăm că această activitate de astăzi „Târgul de știință“, o să ne aducă mai mulți elevi doritori, care să participe la activitățile noastre, pentru că domeniul științelor este un domeniu de care nu sunt atrași foarte mulți elevi, dar noi sperăm și continuăm să promovăm științele pentru că fără de ele viața noastră nu ar putea fi cum este astăzi și sperăm să avem succes și în continuare“, ne-a spus Monica Grosu, profesor de Fizică la Colegiul Național „Radu Negru“.

 

Beneficiarii acestui proiect în valoare de peste 10.000 de lei  sunt elevii din clasele III-X de la Colegiul Național ,,Radu Negru”. Este vorba de aproximativ 450 elevi.

„Fundația Comunitară Țara Făgărașului, prin Fondul Științescu, nu a investit doar un capital financiar prin proiectele finanțate, ci și un capital uman, de încredere că acești dascăli și oameni pasionați de științele exacte, prin activitățile pe care le desfășoară cu elevii, au puterea de a stimula interesul și pasiunea tinerilor pentru domeniul STEM (științe, tehnologie, inginerie și matematică). Lor le mulțumim și le dorim mult succes în activitățile lor viitoare.

„Magia Științei” este unul dintre proiectele finanțate la această ediție a Fondului Științescu Țara Făgărașului și ne-am bucurat să vedem că la astfel de activități au participat un număr atât de mare de elevi. Consider că nu doar elevii sunt beneficiarii lui Științescu, ci întreaga comunitate. Dacă e să privim un pic în viitor, unii dintre elevii de astăzi vor deveni ingineri, biologii, mecanicii, it-iștii, profesorii, arhitecții, aviatorii, etc. de mâine. Și dacă ei vor fi buni profesioniști , pasionați la rândul lor, de domeniul în care își vor desfășura activitatea, atunci Științescu și-a atins scopul. Sperăm ca în edițiile viitoare, Științescu să crească tot mai mult pentru ca tot mai mulți copii si tineri din Țara Făgărașului să aibă acces la metode practice,  alternative și inovative de predare și învățare a științelor exacte“, ne-a spus Cristina Muntean, manager de programe la Fundatia Comunitara Tara Fagarasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *