Drumuri de hotar reabilitate în comuna Beclean

Suntem în plin sezon agricol iar gospodarii au început să-și strângă de pe câmp culturile pentru că anotimpul rece bate la ușă. Numai că pentru unii, drumul până la terenurile agricole este destul de anevoios. Terenul moale sub greutatea utilajelor agricole face ca aceste drumuri să devină uneori impracticabile. Pentru a le face circulabile, autoritățile din comuna Beclean au decis ca mai multe drumuri comunale și de hotar să fie amenajate.

Astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, muncitorii au început treaba pe drumurile de la Hurez.

„Suntem la Hurez unde pe drumurile comunale facem o întreținere periodică. Aici am mai lucrat și în primăvară, dar pentru că se circulă mult și cu utilaje agricole pe aceste drumuri comunale, apar gropile. Prin această lucrare de întreținere, punem piatră spartă și o întindem cu autogrederul doar în zonele unde se impune. Sunt zone unde nu sunt gropi și atunci facem întreținere doar unde se impune pentru a face cheltuieli minime. În fiecare sat, din cele cinci ale comunei, facem acest lucru, periodic pentru că pe drumuri circulă toți săteni noștri și acordăm maximă atenție acestui capitol“, ne-a declarat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Lucrările sunt făcute cu fonduri din bugetul local iar pentru amenajarea a peste 3 km de drumuri din Beclean și Hurez, primăria a plătit suma de 10.000 de lei.

O altă lucrare așteptată de oamenii din Hurez, dar și de cei din Beclean este asfaltarea drumului ce leagă cele două sate. Numai că această lucrare va trebui să mai aștepte din cauza unor probleme judiciare.

„Cu părere de rău spun că pentru drumul de la Beclean la Hurez am vrut să depun un proiect cu fonduri europene, dar există un dosar penal pe el și încă este pe rol. Până nu se soluționează, nu putem depune niciun proiect. După aceea, sperăm să-l putem asfalta“, ne-a mai spus primarul comunei.

Un drum însă care se va asfalta este cel care leagă Hurezul de Iași. Banii pentru această lucrare de modernizare vin de la Ministerul Dezvoltării.

„DC 71 care este de la Hurez spre Iași se asfaltează prin PNDL, prin Ministerul Dezvoltării. Suntem în faza de a obține avizele pentru acest drum. La fel, sunt bucuros că drumul județean dintre Beclean și Luța, este în procedură de proiectare care va dura maxim 2-3 luni, după care acest drum va fi asfaltat, ceea ce pentru cetățenii din Luța înseamnă foarte mult. La fel, am discutat cu domnul vicepreședinte al CJ și facem acum o întreținere cu pietruire și amenajare ca să poată fi utilizat pe parcursul iernii până anul viitor când va începe asfaltarea lui. La fel și drumul județean care leagă Făgărașul- Calborul- Boholțul a fost reabilitat de Consiliul Județean și sunt două zone care sunt în procedură de proiectare, niște burdușiri, dar faptul că fiind zonă din pădure și sunt infiltrări de apă și acolo s-a lăsat mult drumul, îl reabilităm printr-o investiție care e în fază de proiectare“ ,a mai spus Claudiu Motrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.