Întâlnire de lucru a liberalilor în Cetatea Făgăraș

 Liberalii din Țara Făgărașului au avut ieri o întâlnire la Cetatea Făgăraș, în Turnul Thomory, întâlnire în cadrul Biroului Politic Județean la care au luat parte și președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, precum și consilieri județeni, dar și primari din alte localități ale județului Brașov. Pe lângă ordinea de zi, întâlnirea cu primarii, viceprimarii sau consilierii liberali a fost un bun prilej de a discuta despre proiectele care se derulează, dar și despre nevoile din fiecare localitate.

 Ședințele de lucru din cadrul PNL Brașov se desfășoară în teren. Dacă zilele trecute, conducerea partidului de la nivel județean s-a aflat la Codlea, ieri a fost prezentă la Făgăraș, acolo unde s-a întâlnit cu primarii și viceprimarii din Țara Făgărașului, dar și cum alți membrii PNL din zona noastră.

Întâlnirea a avut loc în Turnul Thomory din Cetatea Făgăraș și a luat parte și deputatul liberal, Mara Mareș. Președintele PNL Brașov, Adrian Veștea spune că a adoptat această strategie de a desfășura ședințele în teren pentru a cunoaște mai bine nevoile oamenilor din fiecare localitate din județul Brașov.

„Este extrem de importantă Țara Făgărașului pentru noi, Partidul Național Liberal. Suntem partidul care avem 35 de primării câștigate din cele 58 și este normal ca toate ședințele să le facem și în teritoriu atât în perioada de weekend când sunt foarte multe evenimente, unele culturale, altele religioase în județ. Suntem alături de colegii noștri primari și nu suntem doar prezenți pentru a participa la evenimente, ci suntem interesați să găsim soluții pentru a putea să-i ajutăm să implementeze proiecte.

Avem proiecte care sunt extrem de importante care vor intra în derulare în perioada următoare, deja suntem într-o procedură de precontractare cu drumul de sub munte. Practic este unul din cele două drumuri care sunt declarate eligibile: cel de la Sibiu și cel de la Brașov. Este un proiect de 32.500.000 de euro și vom reabilita 49 de kilometri. De asemenea, Brașovul are un alt proiect care este în evaluare, un proiect de 28 de milioane și practic dacă și acel proiect va fi declarat eligibil, avem șansa să luăm jumătate din bugetul care este alocat pe axa de drumuri județene pentru Regiunea 7 Centru pentru toate cele șase județe. Este o performanță foarte bună, dar de asemenea mai avem și alte proiecte pe care le dezvoltăm pe Programul Național de Dezvoltare Locală, pe PNDL 2 și sunt drumuri și poduri în localități din Țara Făgărașului care vor intra în reabilitare în perioada următoare. Mai mult decât atât, la toate rectificările bugetare, am fost preocupați să găsim soluții și să acordăm finanțare primăriilor care sunt în județul Brașov. De asemenea, Primăria Municipiului Făgăraș chiar în ultima ședință, am aflat că își dorește să aplice pe un Program Operațional Regional și în regim de urgență am convocat Consiliul Județean și am găsit soluția pentru a veni în sprijinul dumnealor“, ne-a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

„Mă bucur pentru inițiativa președintelui organizației, domnul Adrian Veștea, pentru ideea de a organiza în teritoriu ședințele Biroului Județean. Dacă mergi la firul ierbii, o să cunoști nevoile mai bine.  Mă bucur că a venit la Făgăraș să cunoască mai bine noua echipă a Partidului Național Liberal care mi s-a alăturat pentru reformarea partidului la Făgăraș. După cum am promis, proiectul meu principal este ca partidul Național Liberal să redevină la Făgăraș ceea ce a fost odată, să aducem din nou făgărășenii liberali la vot  și care sunt foarte mulți după cum bine știți. Au fost puțin dezamăgiți de niște sincope venite chiar de la vârf, de la conducerea partidului, dar acum după cum știți avem o conducerea nouă la nivel national, cu altă viziune, o conducere care ne susține, ne sprijină în tot ceea ce facem. Împreună cu tinerii care ni s-au alăturat, sperăm să facem o figură frumoasă, să demonstrăm din nou făgărășenilor că liberalii sunt cei care sunt demni și care merită să conducă destinele Făgărașului“, ne-a spus Ioan Mareș, președintele PNL Făgăraș.

La întâlnire a luat parte și fostul ministrul al Finanțelor, Gheorghe Ialomițeanu.

„Vin într-o zonă foarte frumoasă și întotdeauna Făgărașul a reprezentat pentru mine un oraș deosebit, o atracție și istoric, dar și pe partea economică. Îmi pare rău că nu mai funcționează marile întreprinderi și mulți făgărășeni au plecat în alte zone pentru a-și câștiga traiul, dar făgărășenii sunt niște oameni gospodari“, ne-a spus prof. univ. Gheorghe Ialomițeanu, fost ministru al Finanțelor și membru în Biroul Permanent al PNL.

Zilele următoare, va avea loc o întâlnire cu liberalii din zona Rupea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *