Primar condamnat la un an de închisoare pentru conflict de interese

foto: en.publika.md

Primarul din Hoghiz, Ion Şerban, a fost condamnat la un an închisoare, cu suspendare (termen de încercare 3 ani), după ce a fost judecat pentru conflict de interese. Sentinţa definitivă a fost pronunţată zilele trecute la Curtea de Apel Braşov, după rejudecarea cauzei. Magistraţii braşoveni au desfiinţat astfel sentinţa iniţială de achitare pronunţată la Judecătoria Rupea, unde s-a considerat că „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Ca urmare, Şerban Ion va suporta consecinţele deiziei judecătoreşti, riscând să rămână fără funcţia de primar în curând.

Pe scurt, soluţia judecătorilor de la Curtea de Apel Braşov arată astfel: „(Se) Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea împotriva sentinţei penale nr. 127/15.11.2016 a Judecătoriei Rupea, pronunţată în dosarul nr. 631/293/2015, pe care o desfiinţează şi rejudecând: (…) condamnă pe inculpatul Şerban Ion la pedeapsa de 1 an închisoare şi la pedeapsa complementară prevăzută de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal din 1969 pe o durată de 10 ani, a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. (…) interzice inculpatului Şerban Ion drepturile prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a, b Cod penal din 1969. În baza art. 81 Cod penal din 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii aplicate inculpatului Şerban Ion pe durata termenului de încercare de 3 ani. Conform art. 71 alin. 5 Cod penal din 1969, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii, se suspendă şi executarea pedepselor accesorii. Atrage atenţia inculpatului Şerban Ion asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal din 1969, a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării”.

Mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.