Cum să ajungi hairstylist la Roma. Povestea unui tânăr făgărășean

În urmă cu 13 ani a părăsit Făgărașul și și-a urmat mama în Italia, în speranța unei lumi mai bune. La fel ca mulți alți tineri ai Făgărașului, a ajuns într-o lume necunoscută, în care pentru a putea trăi trebuia să muncești. A început cu munca de jos într-un salon de coafor pentru 220 de euro/lună, dar după 13 ani a reușit să ajungă un cunoscut hair stylist la Roma și să dețină propriul salon. Este vorba de făgărășeanul Sergiu Bica.

În urmă cu 13 ani, pe când avea 17 ani, la insistențele mamei, care se afla în Italia, Sergiu decide să abandoneze școala, fiind elev la școala de bucătari de la „Aurel Vijoli“ și să plece la muncă în străinătate.  Ajuns acolo, la doar două săptămâni începe munca. E tânăr și vrea să muncească, să-și câștige singur pâinea. Primul loc de muncă este la un salon de coafor unde primea 220 euro/lună pentru a face curățenie.

La doar 2 săptămâni după ce am ajuns în Italia, mama mi-a găsit de muncă într-un salon, în Roma, ca să fac curat. Nu vorbeam italiana și nici nu o înțelegeam. După ce îmi terminam treaba, stăteam până seara în salonul respectiv pentru că îmi plăcea, chiar dacă patronul italian îmi spunea să merg acasă“, ne-a povestit Sergiu Bica.

Și-a dat seama că îi place această meserie așa că patronii salonului l-au lăsat să spele clienții pe cap. Sergiu știa că poate mai mult, așa că după doi ani a decis că e timpul să încerce în altă parte.

„Am decis să merg în altă parte pentru că timp de 2 ani tot cu 220 de euro mă plătea lunar. Și-am mers la alt salon, iar acolo luam puțin mai mult, 500 de euro și am rămas 2 ani și acolo. Însă tot nu mă puneau să fac mai nimic, doar puneam culoarea și spălam“, a mai spus Sergiu.

Așa că și-a încercat norocul și la cel de-al treilea job: un lanț de saloane elegante și renumite în Roma. Acolo, a avut ocazia să meargă la cursuri de specializare în toată Italia. Însă, nu i-a fost ușor. A trebuit să îndure multe timp de 6 ani.

Am stat timp de 6 ani cu ei, eram supus la multe injurii în salonul respectiv din cauza naționalității mele, dar am trecut peste. Și după 6 ani, am plecat să îmi deschid eu un salon. Timp de 3 ani, nu am reușit din cauza problemelor financiare, dar acum un an mi-am propus acest obiectiv împreună cu viitoarea mea soție, și am reușit“, a mai spus Sergiu.

După 13 ani de experienţe care l-au maturizat şi l-au trecut de la necesitate la pasiune, de la meserie la artă, de nici o lună, Sergiu are firma lui, salonul său unde româncele și italiencele frumoase vin să se aranjeze. Sergiu ține la calitate, iar doamnele și domnișoarele apreciază, intră o dată și se reîntorc.

Noi îi urăm succes iar fetele și femeile din Roma care vor un nou look pot merge în cartierul roman Centocelle, la salonul  HypnoticTouchRoma, fără îndoială, la un artist al înfrumusețării.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *