Făgărașul trebuie ascultat! Părerea ta contează!

sucaciuSâmbata 7 mai, am avut onoarea de a asculta făgărășenii într-o consultare publică organizată la Casa De Cultură Făgăraș.
Am primit un feedback bun, lumea întâmpinând pozitiv acest gen de manifestare. Sunt adeptul transparenței și consider că cel mai bun lucru pentru comunitate este să nu ne ascundem în spatele ușii unui birou, ci să stăm la dispoziția oamenilor pentru a le răspunde, indiferent de vârstă, sex sau religie. Evenimentul s-a desfășurat în 2 mari părti: prima parte în care am prezentat  obiectivele și planul meu și a doua parte cu sesiunea de întrebări.
sucaciu dezMultumesc tuturor pentru întrebările adresate. Au fost peste 30 de întrebări, din toate categoriile și cartierele făgărășene. Regret că sunt atât de multe probleme, dar a fost o experiență foarte plăcută să văd oameni care au înțeles cât de important este să poată vorbi deschis.
Vreau să le trasmit celor care nu au apucat să adreseze întrebări, că începând de zilele următoare, îmi voi petrece timpul aproape de casele lor, în stradă, între oameni și voi încerca să le răspund tuturor. Soluții există, dar trebuie să găsim și calea legală (ca exemplu, aici fac aluzie la taxa pe țeavă).

Obiectivele pe care mi le-am setat ca și primar al Făgărașului, (în cazul în care voi reuși), sunt: locuri de muncă și atragerea de investitori, infrastructură (aici bineînțeles că intră și spitalul), reorganizarea primăriei, dar și a instituțiilor subordonate acesteia, protecția mediului care este foarte importantă oricărei investiții, și dezvoltarea întregii Țări a Făgărașului pornind de la un concept unic de promovare turistică având în centru Cetatea Făgărașului. Toate lucrurile sunt interconectate. Lumea trebuie să înțeleagă, că, prin atragerea de investiții apar locuri de muncă, implicit banii care intră în comunitate sunt mai mulți, mediul privat și nivelul de trai și automat atractivitatea centrului geografic al României vor crește. Așa trebuie să gândim. Eu sunt optimist. Dacă am reușit la Drăguș, cu siguranță se poate și în Făgăraș.

sucaciu dez 2Dacă este să vorbim de obiectivul campaniei, acesta este să cunosc toate problemele cetățenilor. Pentru asta, împreună cu susținătorii mei, vom fi între cetățeni pentru a-mi face cunoscute intențile, dar vom da spre completare și un chestionar cu un set de întrebări în urma cărora să reiasă dorințele și problemele comunității, dar și ordinea priorităților fiecăruia. 
Pentru mine cel mai important lucru este să acționez în concordanță cu nevoile orașului, nu cu nevoile unui grup de interese. Pentru cei pe care nu îi voi întâlni pe stradă, prin cartierele făgărășene, începând din data de 11 Mai voi fi prezent la sediul din Nicolae Bălcescu 45, de luni până vineri, între orele 17.00 – 19.00. Aștept absolut orice cetățean să vină și să își expună punctul de vedere. Voi fi mai mult decât fericit să le răspund.

Vreau să transmit un mesaj. Vad o mica dezbinare în comunitatea făgărășeană. Fiecare are câte un candidat preferat, dar sunt și oameni indecisi. Cel mai important, este ca, comunitatea făgărășeană să redevină ca o familie, indiferent de cel pe care îl susține sau cel care va ieși primar. Dreptul la opinie este important, dar și mai important este adevărul. În acest moment, sunt multe știri apărute în diverse medii de comunicare  (indiferent că vorbim de rețele de socializare, online, presă sau televiziune) care au ca obiectiv denigrarea. Adevărul trebuie în primul rând să fie recunoscut. Fac apel pe această cale, la unitate, respect și adevăr. O comunitate dezbinată nu ajută nimănui. Trebuie să facem diferența între adevăr și neadevăr.

Văd tineri, familii și prieteni care sunt dispuși să sacrifice relațiile doar pentru faptul că au opinii diferite. Trebuie să respectăm orice opinie. Oricine ar fi primarul Făgărașului începând cu data de 7 Iunie 2016, are nevoie de o comunitate unită.

Urez succes tuturor candidaților și partidelor și fac apel la o campanie demnă de un oraș cu potențial precum Făgăraș!“

Gheorghe Sucaciu, candidat independent la funcția de primar al Făgărașului

 

One thought on “Făgărașul trebuie ascultat! Părerea ta contează!

  • diana
    mai 22, 2016 la 9:43 am
    Legătură permanentă

    Mult succes d-le Sucaciu! Speram ca fagarasenii vor fi constienti ca numai votand cu d-voastra,vor putea scapa de aceasta mafie, vopsita in diferite culori.Si-au demonstrat pana acum incapacitatea lor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *