Fapt divers

Crosul Rezistenței a debutat în această dimineață la Recea. Aproximativ 400 de participanți, pe traseele de concurs

Img 20250607 wa0029Tradiționalul cros de la Recea a debutat în această dimineață, ajuns anul acesta la ediția cu numărul XV și desfășurat sub un nou nume și cu un traseu extins. Rebranduit ca „Crosul Rezistenței”, evenimentul sportiv este în plină desfășurare și reunește aproximativ 400 de concurenți, de la preșcolari la adulți, din Țara Făgărașului și nu numai.

Competiția a început la ora 8:50, cu o sesiune de încălzire pe terenul sintetic al Școlii Gimnaziale Recea, iar la ora 9:00 a fost dat startul oficial pentru cursa de 12 km — o premieră în istoria evenimentului. Traseul îi poartă pe participanți până la Mănăstirea Berivoi și înapoi, cursa având și un rol simbolic al rezistenței în fața provocărilor din ultimii ani, inclusiv a pauzei cauzate de pandemie.

Au urmat apoi și celelalte curse:

  • Cursa de 1 km, destinată preșcolarilor și elevilor din clasa pregătitoare;

  • Cursa de 2 km, pentru elevii claselor I–IV;

  • Cursa de 7 km, pentru elevii mai mari și adolescenți.

Profesorul Nelu Avram, inițiatorul și organizatorul principal al evenimentului, a explicat schimbarea denumirii crosului și mesajul pe care acesta dorește să îl transmită:

„Este a 15-a ediție, va fi o ediție specială. Specială, dat fiind faptul că avem mai multe elemente de noutate. Aș începe cu primul element, cel al rebranduirii denumirii, în sensul că, de anul acesta, crosul se va numi Crosul Rezistenței. Motivul pentru această schimbare a fost faptul că, în toată gruparea aceasta de rezistență a luptei împotriva sistemului comunist, au fost implicate foarte, foarte multe persoane din toată țara. Prin acest lucru vrem să-i omagiem și să-i cuprindem pe toți. (…) Anul acesta vom avea o cursă de 12 km, cursă care nu a existat până acum, dar care deja a stârnit interesul în rândul profesioniștilor și cred că va rămâne. Am gândit-o simbolic, pentru a recupera anul pe care l-am pierdut în pandemie.“

„Crosul Rezistenței” devine astfel nu doar un moment de competiție sportivă, ci și o lecție de istorie, reziliență și solidaritate pentru întreaga comunitate din Țara Făgărașului.

Evenimentul este în desfășurare, urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc la finalul curselor.

 

Galerie foto:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Făgărașul Tău
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.