Bullyingul şi drogurile sunt principalele griji ale părinţilor români, potrivit unui nou studiu

Bullyingul reprezintă primul aspect menţionat în categoria grijilor principale pe care le au respondenţii din ipostaza de părinţi (42%), urmat de abuzul de droguri (36%), stresul, dieta sănătoasă a copilului, informaţia disponibilă pe internet, depresia, neglijarea copilului, lipsa de activităţi sportive, suicidul sau sarcina la vârsta adolescentă. Datele sunt cuprinse într-un studiu recent realizat de Asociaţia CIPRA – Centrul de Informare, Prevenire Risc şi Analiză, cu ajutorul Reveal Marketing Research, preluat de Agerpres.

În topul aspectelor care îi preocupă pe părinţii români cu privire la binele copiilor lor, dependenţa acestora de dispozitive digitale se află pe primul loc (62%), urmată de riscul consumului de droguri (47%) şi confruntarea cu bullyingul (42%). 27% dintre părinţi sunt îngrijoraţi de programul extrem de încărcat al copiilor, iar 25% de rezultatele slabe obţinute de aceştia la şcoală.

78% dintre respondenţi se consideră părinţi foarte buni pentru copiii lor, în special bărbaţii şi persoanele cu venit ridicat.

6 din 10 părinţi spun că şi-ar dori să petreacă mai mult timp împreună cu copilul şi să aibă mai multă răbdare şi stăpânire de sine în gestionarea conflictelor, aspect menţionat în special de femei (65%, comparativ cu 45% dintre bărbaţi). Totodată, 26% dintre părinţi îşi doresc să-i poată achiziţiona copilului o maşină/locuinţă, 25% ar vrea să-i ofere acces la diverse cursuri sau meditaţii, iar 17% să îl poată trimite la studii în străinătate. Cu toate acestea, timpul alocat de părinţi pentru a fi petrecut împreună este cu copiii este de 1.8 ore pe zi pentru joacă şi/sau petrecerea timpului în aer liber, 1.5 ore pentru treburi gospodăreşti făcute împreună, 1.4 ore pentru mesele împreună şi uitatul la televizor, 1.3 ore pentru teme etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *